Головна Новини Суспільство релігія У ПЦУ вирішили не виганяти Філарета
commentss НОВИНИ Всі новини

У ПЦУ вирішили не виганяти Філарета

У ПЦУ не хочуть уподібнюватися до РПЦ у питанні Філарета

16 липня 2019, 16:40 comments5459
Поділіться публікацією:
У ПЦУ вирішили не виганяти Філарета

Предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній заявив, що в ПЦУ продовжують вважати почесного патріарха Філарета своїм ієрархом, передає "Релігійна правда".

"На засіданні Священного Синоду ми піднімали питання, які будуть рішення щодо тих дій, які були звершені ним (Філаретом, – ред., ) протягом останніх днів до Синоду. Ми вирішили, враховуючи його заслуги, залишити його архієреєм Православної церкви України. До цього часу ми вважаємо його нашим співбратом", — сказав він.

За словами митрополита, ніякі заяви патріарха Філарета не вплинуть на рішення Синоду ПЦУ.

Єпіфаній додав, що Філарет продовжить здійснювати богослужіння в храмах ПЦУ.

"Ми не будемо уподібнюватися Російській православній церкві, яка нищить, якщо людина говорить всупереч, оступилась. Ми не будемо йти цим руйнівним шляхом. Ми надалі як відкрита Церква – я завжди декларую це: все, що ми будемо робити і робимо, ми робимо з любов’ю. В основі повинна бути любов", — додав він.

При цьому Епіфаній висловив упевненість, що Філарет змінить свою думку і визнає руйнівність своїх заяв, після чого буде і далі працювати на благо Помісної церкви.

Як повідомляли "Коментарі", Православна церква в Україні на засіданні Синоду 24 червня, позбавила почесного патріарха Філарета канонічних прав на єпархії і монастирі Києва.

Нагадаємо, раніше Філарет заявив, що не згоден з текстом Томосу про автокефалію ПЦУ. Він також вважає, що Православна церква України не є самостійною, а Вселенський патріархат підпорядкував собі ПЦУ за допомогою Томосу.

Також Філарет з близькими йому ієрархами ПЦУ провів засідання "Собору", на якому було прийнято рішення не визнавати рішення об'єднавчого собору в грудні 2018 року, в тому числі і обрання предстоятелем ПЦУ митрополита Єпіфанія. Крім того, було прийнято рішення про відновлення діяльності УПЦ КП.

Філарет в інтерв'ю виданню "Коментарі" розкрив суть його конфлікту з митрополитом Епіфанієм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!