Головна Новини Суспільство Наука та освіта Конституційний суд схвалив закон «Про освіту»
commentss НОВИНИ Всі новини

Конституційний суд схвалив закон «Про освіту»

КСУ розглядав мовну статтю

16 липня 2019, 18:38 comments1504
Поділіться публікацією:
Конституційний суд схвалив закон «Про освіту»

Конституційний суд України визнав такою, що відповідає Основному закону статтю закону "Про освіту", що стосується мови навчання. Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

"Мовна стаття ЗУ "Про освіту" визнана конституційною!!! Надійні джерела, яким можна довіряти", — написала вона у своєму Facebook.



Нагадаємо, закон "Про освіту" був прийнятий Верховною Радою у грудні 2017 року. Документ визначав українську мову основною мовою навчання для середньої та вищої освіти.

Мовна норма закону викликала негативну реакцію низки депутатів Верховної Ради і сусідніх країн. Група нардепів подала в Конституційний суд подання на відповідність цієї норми Основному закону. Влада Угорщини спровокувала дипломатичний конфлікт, який триває досі. Будапешт блокує всі євроатлантичні ініціативи та проекти України навіть незважаючи на заклики міжнародних партнерів розблокувати співпрацю з Україною.

У лютому поточного року Кабінет міністрів вніс законопроект, який передбачає продовження перехідного періоду для імплементації мовної норми до 2023 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: «Комментарии»
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!