Вбивство дитини на Київщині: з'явився ще один підозрюваний

ДБР отримало справу про вбивство дитини через добу після злочину

Державне бюро розслідувань пред'явило третю підозру фігурантові кримінальної справи про вбивство 5-річного Кирила Тлявова в Переяславі-Хмельницькому Київської області, повідомляє "Українська правда".

"Щойно оголошено підозру одному з учасників, який не просто був присутній, а також використовував зброю і здійснював постріли з цієї зброї. Оголошено підозру третьому учаснику і вручене клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту", - сказав глава Держбюро розслідувань Роман Труба.

Керівник відомства зазначив, що зараз з третім підозрюваним проводяться слідчі дії. Інших подробиць він не повідомив.

Труба повідомив, що слідчі допитали 53 свідка, провели 34 обшуки у фігурантів, їхніх родичів, знайомих, але зброї так і не знайшли.

"Нами призначено більше 10 судових експертиз: судово-медичні, балістичні, молекулярно-генетичні, дактилоскопічні, вибухотехнічні. Проведено 8 слідчих експериментів. Отримано всі можливі відеозаписи з камер спостереження. Із залученням осіб водолазного складу ДСНС було проведено відпрацювання усіх водойм у Переяславі-Хмельницькому та прилеглих територіях", - сказав він.

Глава Держбюро розслідувань додав, що його відомство отримало справу про смертельне поранення дитини лише через добу після трагедії.

"Цей період часу був використаний злочинцями з наступною метою – це був період, коли можна було сплутати версії і заховати чи знищити знаряддя злочину", - пояснив він.

Роман Труба також констатував, що через відсутність зброї слідство не може встановити, хто вбив дитину.

Нагадаємо, 3 червня 5-річний Кирило Тлявов з Переяслав-Хмельницького помер у Київському міському центрі дитячої нейрохірургії в результаті вогнепального поранення в голову.

За підозрою у скоєнні умисного вбивства були заарештовані двоє поліцейських Іван Приходько та Володимир Петровець. Вони своєї провини не визнали і відмовилися проходити експертизи на наявність алкоголю і слідів пороху.