Головна Новини Суспільство медицина Лікарняні палати в Україні хочуть оснастити туалетом і душовою
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарняні палати в Україні хочуть оснастити туалетом і душовою

Таке облаштування хочуть зробити обов'язковим

17 липня 2019, 13:29 comments5671
Поділіться публікацією:
Лікарняні палати в Україні хочуть оснастити туалетом і душовою

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства має намір облаштувати в кожній палаті лікарні туалет і душову. Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив заступник міністра Лев Парцхаладзе.

"Жахливого сіро-зелено-синього кольору стіни, туалетні кімнати в коридорі на все відділення, зазвичай у незадовільному стані, — така, на жаль, поки реальність багатьох українських лікарень. І цю "радянщину" вкрай потрібно міняти, підвищувати умови для надання послуг", — написав він.

У зв'язку з цим, у Мінрегіоні вирішили повністю оновити застарілі норми з проектування закладів охорони здоров'я, і одне з важливих питань — забезпеченість лікарняних палат туалетами і душовими.

"Пропозиція поки така — щоб туалет і душова були в кожній палаті. У деяких звичайних лікарнях і в більшості приватних є такі палати. Ми ж хочемо зробити цю норму обов'язковою для всіх", — підкреслив заступник міністра.

Наголошується, що також вкрай важливо, щоб нові туалети і душові кімнати були доступні для маломобільних груп населення — людей з інвалідністю, пацієнтів з післяопераційним станом здоров'я, вагітних жінок тощо.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що МОЗ планує створити в 2020 році інсультні центри.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!