Головна Новини Суспільство події Начальника Держгеокадастру Новомосковського району затримали на хабарі: ведеться розслідування
commentss НОВИНИ Всі новини

Начальника Держгеокадастру Новомосковського району затримали на хабарі: ведеться розслідування

За даними правоохоронців, учасники корупційної схеми вимагали хабар у розмірі 9 тисяч доларів за послугу і така діяльність могла мати системний характер

17 липня 2019, 16:31 comments3211
Поділіться публікацією:
Начальника Держгеокадастру Новомосковського району затримали на хабарі: ведеться розслідування

На початку липня оперативники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області задокументували корупційну діяльність керівництва Держгеокадастру Новомосковського району. Про це повідомили в прес-службі Департаменту захисту економіки Нацполіції.

Як зазначається, учасники корупційної схеми вимагали хабар у розмірі 9 тисяч доларів за виготовлення землевпорядної документації по відновленню меж чотирьох земельних ділянок. При цьому основну суму повинен був передати посередник, а ще 10 тисяч гривень повинні були перерахувати на картковий рахунок заступника районного держгеокадастру.

Якщо вчинення такого злочину, передбаченого ч. 3, ст368 КК України, фігурантам загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За даними громадської організації "Антикорупційна правозахисна рада", згідно інформації з єдиного реєстру юридичних осіб України, начальником Управління Держгеокадаства в Новомосковському районі є Омельницька Олеся Дмитрівна, а її заступник – Білий Максим Ігорович.

Правоохоронці не виключають, що така корупційна діяльність мала системний характер, а тому шукає можливих постраждалих від "роботи" зазначених чиновників. Всіх, хто володіє будь-якою інформацією з цього приводу, просять повідомити на гарячу лінію Управління захисту економіки: (067) 520-77-00 або (067) 565-66-14.

Громадські "Антикорупційної правозахисної ради" додають, що затримані на хабарі фігуранти справи можуть входити в команду народного депутата України від БПП Вадима Нестеренка. За інформацією громадської організації, саме за його ініціативою Олеся Омельницька потрапила на посаду начальника держгеокадастру, ймовірно, для вирішення особистих питань народного депутата. ЗМІ також підозрюють, що він може бути причетний до рейдерських захоплень фермерських підприємств.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!