Головна Новини Суспільство права людини Українським військовополоненим морякам можуть винести вирок восени, - адвокат
commentss НОВИНИ Всі новини

Українським військовополоненим морякам можуть винести вирок восени, - адвокат

17 листопада Лефортовський суд Москви продовжив арешт усіх українських моряків, які були взяті у російський полон поблизу Керченської протоки

18 липня 2019, 04:16 comments1458
Поділіться публікацією:
Українським військовополоненим морякам можуть винести вирок восени, - адвокат

Вирок у справі українських військовополонених моряків, захоплених Росією у Керченської протоки, може бути готовий вже цієї осені. Про це повідомив адвокат Ілля Новіков, який захищає командира катера "Бердянськ" Романа Мокряка, передає "Громадське".

За словами Новікова, можуть направити справу до суду в серпні, а вирок морякам можна очікувати вже восени. Також адвокат додав, що після цього військовополонених ймовірно звільнять.

"Серпень — справа в суді, вересень — початок процесу, жовтень, листопад — вирок. Це, звичайно, моя прикидка, все може затягнутися, але поки оцінюю терміни так", — пояснив Новіков.

За словами адвоката, він не розраховує на те, що відбудеться обмін моряків на головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, якого звинувачують в Україні у державній зраді. Однак Новіков підкреслив, що обидва ці процеси можуть впливати один на одного, оскільки йдуть паралельно в часі.

"Росія розуміє, що це проблема і її треба вирішувати якомога швидше. Після Трибуналу вони різко прискорили слідство і закінчили його менш ніж за 2 місяці. Так чи інакше моряків скоро віддадуть, але можливо не так швидко, як ми хочемо", — резюмував адвокат.

17 листопада Лефортовський суд Москви продовжив арешт усіх українських моряків, які були взяті в російський полон поблизу Керченської протоки. Так, суд продовжив арешт останньої четвірки українських військовополонених моряків до 24 жовтня. Окремих моряків раніше залишили під вартою до 26 жовтня.

 Як повідомляли "Коментарі", Тристороння контактна група з участю представників ОРДЛО сьогодні в Мінську погодили нове перемир'я на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!