Головна Новини Суспільство права людини Етнічним українцям з діаспори мають намір представити друге громадянство
commentss НОВИНИ Всі новини

Етнічним українцям з діаспори мають намір представити друге громадянство

У Зеленського розповіли, хто в майбутньому зможе отримати друге громадянство

18 липня 2019, 09:15 comments4537
Поділіться публікацією:
Етнічним українцям з діаспори мають намір представити друге громадянство

Україна має намір надавати етнічним українцям, які живуть за кордоном, друге громадянство — України. Про це повідомляє офіс Президента.

Крім того, отримати український паспорт за спрощеною процедурою зможуть люди, права і свободи яких порушують у їх країнах,

"Зі свого боку президент України доручає МЗС розробити механізм надання українського громадянства як для другого етнічних українців з дружніх нам країн, які прагнуть приєднатися до розвитку своєї історичної батьківщини. Також Володимир Зеленський доручає розробити механізм спрощеного надання українського громадянства людям, які потерпають від порушення прав і свобод у своїх країнах", — йдеться в повідомленні.

Крім того, у Зеленського також прокоментували і підписання президентом Росії Володимиром Путіним указу про спрощений порядок надання українцям російського громадянства.

"Ми розуміємо, що він спрямований на наших громадян, які змушені проживати на тимчасово окупованих територіях. Цей крок створює додаткові перешкоди на шляху до деескалації конфлікту та реінтеграції Донбасу, прихильність до якого керівництво Росії неодноразово декларувало", — підсумували в ОП.



Як повідомляли "Коментарі", 53,8% опитаних Центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова і Київським міжнародним інститутом соціології "повністю згодні" або "скоріше згодні" з судженням, що Україні слід запровадити подвійне громадянство з Росією.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!