Головна Новини Суспільство події Контррозвідники викрили агента ФСБ
commentss НОВИНИ Всі новини

Контррозвідники викрили агента ФСБ

Чоловік збирав інформацію про діяльність військових частин.

18 липня 2019, 18:33 comments3568
Поділіться публікацією:
Контррозвідники викрили агента ФСБ

В Полтавської області затримали колишнього працівника Міністерства внутрішніх справ (МВС) України, який "працював" на ФСБ РФ. Про це повідомила прес-служба Служби безпеки України (СБУ) в соцмережі Facebook.

Як зазначається, чоловіка завербували в 2014 році на території тимчасово анексованого Криму.

"У цьому брали участь співробітники УФСБ РФ, які є колишніми військовослужбовцями СБУ. Вони зрадили військову присягу і перейшли на бік ворога", — йдеться в повідомленні.

СБУ встановило, що чоловік збирав інформацію про діяльність військових частин і національно-патріотичних рухів на Полтавщині.

"Він також передавав кураторам списки мобілізаційного резерву, а також добровольців і волонтерів регіону, які брали участь в АТО / ОСС.

Зібрані матеріали агент пересилав через відпрацьовані співробітниками ФСБ РФ канали електронного зв'язку, а також передавав під час особистих зустрічей з кураторами на території АР Крим та РФ", — пояснюють в СБУ.

За місцем проживання зловмисника вже були проведені обшуки. Оперативники вилучили електронні носії інформації, засоби зв'язку, які він використовував для контактів з представниками російської спецслужби, комп'ютерну техніку, а також російські рублі.

Проти чоловіки вже відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада). Йому загрожує позбавлення волі від десяти до 15 років.

Раніше повідомлялося, що президент провів новыеназначения в СБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!