Головна Новини Суспільство релігія Вадим Новинський зустрівся з Патріархом Кирилом
commentss НОВИНИ Всі новини

Вадим Новинський зустрівся з Патріархом Кирилом

Політик попросив у Предстоятеля РПЦ благословення на Україну

19 липня 2019, 11:18 comments5454
Поділіться публікацією:
Вадим Новинський зустрівся з Патріархом Кирилом

Лідер фракції опозиційного блоку Вадим Новинський вчора, перебуваючи з візитом з нагоди святкування дня пам'яті преподобного Сергія Радонезького в Свято-Троїцької Сергієвої Лаври в складі делегації Української Православної Церкви, звернувся за благословенням до Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирилу.

"Ваша Святосте, просимо Вашого Патріаршого благословення богохранимой країні нашій Україні і боголюбімому українського народу", — попросив у православного священика Вадим Новинський.

Предстоятель Руської Православної Церкви Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирило, благословляючи український народ, сказав:

"І Україна — свята земля, і народ український кожен день в моєму серці і моїх молитвах. Я хотів би всіх вас, мої дорогі, підтримати на тому шляху, який ви обрали. Єдиний вірний шлях — бути з Церквою Господа і Бога, яку Він стежили Своєю кров'ю. Чи не з квазі-церквою, ні з організацією, що іменує себе церквою, а з реальним Тілом Христовим. і тоді спілкування в цьому Тілі Христовому один з одним, а найбільше з самим Господом, зміцнюватиме нас і допомагати долати труднощі, якими , на жаль, в достатку відзначений сьогодні історичний шлях улюбленої для мене Україна. Але ми віримо, що пройде ніч і настане день. Бережи вас усіх Господь! ".

Крім того, напередодні цього візиту, Вадим Новінський дав спільне інтерв'ю з предстоятелем Української Православної Церкви митрополитом Онуфрієм, де Глава УПЦ Блаженніший митрополит Онуфрій, відповідаючи на питання журналіста про те, як налагодити діалог з Донбасом і відновити обмін полоненими всіх сторін конфлікту, заявив:

"Питанням обміну полоненими наша церква займається вже кілька років. Не буду перераховувати, кого ми звільнили. Але з Божою поміччю нам це вдалося ... Я вже звернувся з відповідними листами і до нашого президента Володимиру Зеленському, і до глави РПЦ Святішого патріарха Кирила. Якщо раніше обмінювали групи людей, то сьогодні ми просимо обміняти всіх на всіх. Наша мета — щоб лінії розмежування не було, щоб вона зникла. Українці, які живуть по той бік лінії розмежування, вважають себе українцями, тому до них, до їхніх бажань нам варто прислухатися ", — позначив митрополит.

У свою чергу Новинський заявив, що на його думку, лише авторитет і вплив канонічної Української Православної Церкви зможе повернути мир і благополуччя в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!