Головна Новини Спорт Жан Беленюк висловився з приводу расизму з боку Олександра Алієва
commentss НОВИНИ Всі новини

Жан Беленюк висловився з приводу расизму з боку Олександра Алієва

Бронзовий призер Олімпійських ігор і недавній переможець на Європейських іграх поспілкувався з кореспондентом на багато тем

4 липня 2019, 09:45
Поділіться публікацією:
Жан Беленюк висловився з приводу расизму з боку Олександра Алієва

Один з кращих українських борців сучасності, бронзовий призер Олімпійських ігор Жан Беленюк у відвертій бесіді з XSPORT згадав самий безглуздий слух про себе в ЗМІ, розповів, яку пораду дав йому чинний Президент України Володимир Зеленський. А також згадав Олександра Алієва, який безсторонньо висловлювався про африканців.

Про журналістів


"Своїх курйозних випадків з журналістами за кар'єру я не пригадаю. Бувало, що у мене запитували на рахунок чуток, які не мали нічого спільного з правдою. Єдине, одного разу прогином кинув у ході інтерв'ю журналістку – цей відеоролик розійшовся по Інтернету і мені його показували на зборах в Китаї китайці".

Про соціальних мережах


"Останнім часом мені дуже складно контролювати все те, що мені пишуть у соціальних мережах, адже їх я веду самостійно, без помічників. Приходить дуже багато повідомлень, привітань від і до якихось пропозицій по рекламі. Тому навіть якщо і пише хтось із дівчат, то я на це особливо не звертаю уваги. Буває, надсилають свої фотографії, що я ось така дівчинка туди-сюди, але я на це ніяк не реагую".

Про найбезглуздішому слуху у ЗМІ


"Багато хто до цих пір думають, що я приїхав з Африки в Україну, натуралізувався і зараз виступаю під українським прапором. Насправді, я тут народився і це моя Батьківщина. Мені розповідали, що ходять чутки навіть про мою нетрадиційної орієнтації. Людям тільки дай поговорити, ніхто не хоче розбиратися у фактах. Є чутка обговорили і завтра він вже нікому не цікавий".

Про футбол


"Я не можу сказати, що я прям фанат футболу, спокійно до нього ставлюся. Але фінальні матчі чемпіонату світу, Ліги чемпіонів, наприклад, дивлюся. Так склалося, що Олег Верняєв – затятий вболівальник "Шахтаря" і щоб йому бути протиставленим я став підтримувати "Динамо". Він з Донбасу, я – киянин і ми на цьому тлі постійно по-доброму суперничаємо: намагаємося вгадати рахунок зустрічі між нашими командами, а заодно і підтримати самих гравців".


Про Олександра Алієв і його жартами над темношкірими легіонерами "Динамо"


"Я чув про такого футболіста. На скільки я знаю, чекати адекватності від Олександра Алієв не доводиться в принципі. А стосовно себе, однозначно, в такому ключі я б не дозволив собою спілкуватися. Як він спілкується з іншими темношкірими представниками, колегами по команді – це їх особиста справа. В моєму оточенні немає людей, які таким чином спілкуються".


Про політику


"Насправді, це рішення стало почасти несподіванкою і для мене самого. Я раніше озвучував в інтерв'ю думки про те, що після закінчення своєї спортивної кар'єри, можливо, буду займатися політичною діяльністю.


На даний момент, я цілком занурений у підготовку до Токіо-2020 і не думав про цьому напрямку. Але так вийшло, що наш діючий Президент Володимир Олександрович розгледів в мені якості, які можуть бути корисні для розвитку спорту в Україні та запросив до лав своєї політичної сили. Порадившись зі своїми близькими і рідними людьми, чия думка для мене є авторитетною, – було прийнято рішення, що треба йти і намагатися якимось чином змінити ситуацію", — розповів Беленюк.


Зазначимо, що у вересні буде проводиться чемпіонат світу, на якому будуть розігруватися олімпійські ліцензії, для того, щоб забронювати нашому спортсмену путівку до Токіо треба увійти в число п'яти кращих на змаганнях.


Нагадаємо, що на Європейських іграх, які завершилися 30 червня, Жан Беленюк завоював для нашої збірної золоту медаль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!