Головна Новини Спорт інші види спорту Фінал Вімблдону: Коментарі Джоковича і Федерера
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінал Вімблдону: Коментарі Джоковича і Федерера

Це був найбільш виснажливий фінал з усіх можливих на Вімблдонському турнірі, який тривав майже 5 годин, що говорили після нього головні тенісисти планети

15 липня 2019, 12:50 comments2959
Поділіться публікацією:
Фінал Вімблдону: Коментарі Джоковича і Федерера

Швейцарський тенісист Роджер Федерер не вважає, що програв фінал Вімблдону, дозволивши сербу Новаку Джоковічу відіграти два матчболи при рахунку 7:8 в п'ятому сеті.

"Я продовжував грати і був щасливий. Завжди намагаюся бачити позитивні сторони, шукати хороше, якщо матч ще не закінчений. Але, звичайно, нелегко втрачати такі шанси".

Федерер віддав належне супернику, який вже протягом багатьох років залишається найсильнішим у своєму виді спорту.

"Відомо, наскільки Новак сильний, сильний вже багато-багато років. І кожна перемога, кожна серія тільки додає йому сил, без сумніви".

37-річний спортсмен не збирається зупинятися і впадати у депресивний стан.

"В цьому матчі було багато хорошого, не все так погано. Зараз боляче, але, як і будь-яка поразка на Вімблдоні. Все йде від голови. Я хочу рухатися далі, а не впадати в депресію через приголомшливого тенісного матчу".

Роджер Федерер розуміє, що упущена неймовірна можливість.

"Не знаю, було б легше програти за іншим сценарієм. Це не має значення. Все одно ви можете бути розчаровані, сумні, злі на себе. Не знаю, що відчуваю зараз. Упущена така неймовірна можливість, не можу в це повірити. Але так є", — наводить слова Федерера ATP.

У разі перемоги Федерер міг виграти рекордний 21-ї титул "Великого шолома", рекордний дев'ятий Вімблдон і стати найстаршим чемпіоном мейджора.

Перша ракетка світу сербський тенісист Новак Джокович розповів, як виграти п'ятий сет у фіналі Вімблдону проти Роджера Федерера після чотирьох годин гри.

"Тут варто сказати про силу візуалізації та підготовки себе до можливих сценаріїв. Я намагаюся зіграти матч, перш ніж вийти на корт. Але все ж я не міг зіграти такий сценарій (посміхається). Завжди намагаюся уявити себе переможцем. Думаю, в цьому сила. Причому не тільки сила волі або фізична сила, але і емоційний, розумовий настрій. Для мене постійна боротьба всередині навіть сильніше, ніж зовні. На вас більше впливають не самі ситуації, а те, як ви їх приймаєте і переживаєте".

Сербський спортсмен розповів, як налаштовувався до гри і під час протистояння.

"Перед матчем я постарався відключитися від усього, що відбувається навколо, і просто грати. Думаю, міг би і краще зіграти. А відіграти матчболы мені допомогла психологічна стабільність в ті моменти. Немає конкретного рецепту, як виграти в такій ситуації. Можна просто закрити очі і з усією сили вдарити по м'ячу, але в іншій ситуації це не допоможе".

Новак Джокович підкреслює, що в таких зустрічах, які тривають по п'ять годин треба зберігати концентрацію протягом усього періоду гри і постійно задавати собі питання: чим ти кращий за того хлопця?

"Потрібно стабільно добре грати протягом п'яти годин, якщо хочете виграти такий матч. Можливо, справа у витривалості. Але думаю, що завжди треба вірити в себе. Постійно нагадувати собі, чому саме ти тут і чому ти краще, ніж інший хлопець. Чим важче момент, тим більше доводиться розмовляти з собою. Принаймні в моєму випадку", — наводить слова Джоковича ATP.

Варто відзначити, що це був найтриваліший чоловічий фінал Вімблдону. Суперники визначали найсильнішого 4 години 55 хвилин. Попереднє досягнення, 4 години 48 хвилин, було зафіксовано в 2008 році, коли іспанець Рафаель Надаль обіграв Федерера з рахунком 6:4, 6:4, 6:7, 6:7, 9:7.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!