Головна Новини Відео 2021 Ілон Маск показав, як мавпа з чіпом грає у відеогру силою думки (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск показав, як мавпа з чіпом грає у відеогру силою думки (ВІДЕО)

Компанія Ілона Маска Neuralink заявила, що мавпа з імплантованим чіпом грає в відеогру за допомогою сили розуму

9 квітня 2021, 16:48 comments1042
Поділіться публікацією:








Ілон Маск показав, як мавпа з чіпом грає у відеогру силою думки (ВІДЕО)

Мавпа з чіпом. Скріншот

Компанія Ілона Маска Neuralink розмістила на YouTube відео, в якому мавпа з допомогою сили думки пересуває екранний курсор і грає в відеогру. У заяві говориться, що в мозок мавпи імплантовано чіп.

Повідомляється, що 9-річній мавпі-макаці Пейджер імплантували чіп виробництва Neuralink приблизно за шість тижнів до того, як було знято відео. Спершу тварину навчили грати у відеоігри за допомогою джойстика. В нагороду давали банановий смузі через металеву трубочку. Як говориться у відео, поки мавпа грала, пристрій Neuralink записував інформацію про те, які нейрони активувалися.

"Після вивчення отриманих даних джойстик, який використовувався для гри, був відключений від комп'ютера. Схоже, що мавпа продовжує грати в гру, використовуючи тільки свій розум — граючи в "Понг" взагалі без джойстика", — йдеться в ролику.


Як написав у Twitter Ілон Маск, такі технології дозволять людям з паралічем дуже швидко користуватися смартфоном. Крім того, компанія планує розробку продукту, який допоможе людям, у яких параліч ніг.

picture

Відзначимо, що компанія Neuralink спеціалізується на розробці інтерфейсів для підключення мозку до машин.

Нагадаємо, про те, що в мозок мавпи був імплантований чіп, повідомлялося пару місяців назад. Засновник виробника електроавтомобілів Tesla Ілон Маск заявив, що в ході досліджень і наукової діяльності компанії Neuralink мавпам імплантували в мозок імплант, який дозволив їм використовувати мислення для управління відеоіграми. Бездротовий імплант з крихітними проводами був вбудований в череп мавпи. За словами винахідника, сам імплант непомітний для оточення.

Раніше повідомлялося, що Ілон Маск думає про вакцини від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!