Семеро з восьми зниклих в Гімалаях альпіністів знайшли мертвими

Альпіністи пропали в кінця травня і лише зараз тіла більшості з них знайшли рятувальники

В індійських Гімалаях рятувальники знайшли тіла сімох альпіністів, які зникли безвісти наприкінці травня цього року. Як повідомляє CNN, тіла виявили в неділю. Відзначається, що всього зниклих альпіністів було вісім, тому пошуки ще одного тривають.

Усі альпіністи (четверо британців, двоє американців, австралієць і офіцер зв'язку) пропали безвісти 26 травня біля східної сторони піку Нанда Деві, який є одним з найвищих в Індії.

Згідно з офіційною версією, причиною загибелі альпіністів стало сходження лавини. За даними компанії-експедитора групи, альпіністи намагалися підкорити заборонену вершину. Раніше магістрат району Пітхораґарх заявляв, що у групи не було дозволу на сходження на цей пік.

У команді рятувальників запевнили, що пошук восьмого альпініста відновиться в понеділок.

Нагадаємо, група з восьми альпіністів (чотири британці, два американці, один австралієць і один індієць) пропала без вісті після того, як 26 травня не повернулася, як планувалося, в базовий табір. Всього у сходженні брали участь 12 альпіністів. 13 травня вони висунулися на маршрут із села Мунсьярі, але через 12 днів в базовий табір повернулися тільки четверо з усієї групи. Уся група повинна була повернутися на базу 26 травня. Із посиланням на індійську владу CNN повідомляє, що у групи не було дозволу на сходження.