Головна Новини Світ Стало відомо, яке покарання загрожує Фірташу в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яке покарання загрожує Фірташу в США

Обвинувачення стверджує, що український олігарх хотів дати хабар у $18,5 млн

26 червня 2019, 14:07
Поділіться публікацією:
Стало відомо, яке покарання загрожує Фірташу в США

Українському бізнесменові, власнику Group DF Дмитру Фірташу загрожує понад 80 років ув'язнення з конфіскацією майна, якщо суд США визнає його винним у відмиванні грошей.

Про це заявив американський юрист, партнер юридичної фірми Arnall Golden Gregory LLP Джин Берд, передає видання "Голос Америки".

"Фірташа звинувачують у відмиванні грошей, у порушенні так званого “закону Ріко” — про організації, що діють під впливом рекету й корупції, а також у намаганні порушити закон про корупцію за кордоном. З технічного боку, це понад 80 років ув’язнення", — сказав він, додавши, що прокурор просить конфіскацію всіх активів.

У той же час, як зазначає юрист, обвинувачення може бути пом'якшено за умови згоди Фірташа на угоду зі слідством.

"Фірташ добре знайомий з різноманітними фінансовими угодами, які залучені топ-політики різних країн, у тому числі України і Росії. Тому можливо, що він має інформацію, яка може зацікавити Сполучені Штати. Тому для нього завжди є можливість співпрацювати і укласти угоду про визнання провини, — де він надасть цю інформацію в обмін на зміну обвинувачення", — пояснив Берд.

Зазначимо, американське слідство звинувачує Фірташа у змові з метою підкупу чиновників в Індії для видобутку титану, який використовується для виробництва реактивних двигунів. Сума можливого хабара нібито становила $18,5 млн. Український бізнесмен хотів постачати метал американському авіавиробнику "Boeing". У корпорації підтвердили, що контактували з Фірташем, але жодних офіційних угод з ним не укладали.

Як повідомляло видання "Коментарі", 25 червня Верховний суд Австрії дав згоду на екстрадицію Дмитра Фірташа до США. Рішення має підписати міністр юстиції Австрії. Передача бізнесмена американській владі може відбутися вже в липні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!