Головна Новини Світ Кадри з Нілом Армстронгом на Місяці підуть "з молотка" в Америці
commentss НОВИНИ Всі новини

Кадри з Нілом Армстронгом на Місяці підуть "з молотка" в Америці

Сенсаційний матеріал був оголошений лотом на $ 2 мільйони

30 червня 2019, 15:50
Поділіться публікацією:
Кадри з Нілом Армстронгом на Місяці підуть "з молотка" в Америці

Плівка, на якій показані ексклюзивні кадри перших кроків астронавта Ніл Армстронга на Місяці, оголошені до продажу на аукціоні в США.

Про це повідомило американське видання "Reuters", передають "Коментарі".

Відомо, що стажист-механік NASA абсолютно випадково потрапив на ці унікальні записи, придбавши вантажівка з касетами для відеозапису.

"Я поняття не мав, що в них є щось цінне, я продавав їх телеканалам, щоб просто записати", — розповів журналістам Джордж, 65-річний інженер-механік у відставці з Лас-Вегаса.

Але три стрічки виявилися безцінними. Один з них зобразив астронавтом Нілом Армстронгом перші кроки на Місяці, а також його знамениті слова: "Це один маленький крок для людини, один гігантський стрибок для людства".

Записи також показують астронавта Базза Олдрина з мінімальною гравітацією в місячному світлі, а також їхню розмову з тодішнім президентом США Річардом Ніксоном, чоловіки, які встановлюють американський прапор на місячній поверхні, що збирають зразки грунту і каменів і багато іншого.

За словами чоловіка, касета є єдиною збереженою оригінальної записом перших кроків людини на Місяць. Стрічка буде продана за 2 мільйони доларів на аукціоні в Нью-Йорку 20 липня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: strana.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!