Головна Новини Світ На Шрі-Ланці влада найняли катів за оголошенням
commentss НОВИНИ Всі новини

На Шрі-Ланці влада найняли катів за оголошенням

Новоявлені кати пройдуть навчання

30 червня 2019, 23:00
Поділіться публікацією:
На Шрі-Ланці влада найняли катів за оголошенням

Влада Шрі-Ланки вибрала двох катів для страти чотирьох злочинців, повідомляє ВВС.


Виконавців покарання шукали за оголошенням, оприлюдненим ще на початку поточного року. Основні вимоги — чоловіки віці від 18 до 45 років "з сильним характером", які мають бути громадянами Шрі-Ланки. Але, всупереч вимогам, звернулися за оголошенням до влади дві жінки і двоє громадян США.


У в'язниці розповіли, що майбутні кати перед стратою пройдуть двотижневе навчання.


Зазначимо, смертна кара в Шрі-Ланці передбачена для винних у вбивствах, зґвалтуваннях і злочинах, пов'язаних з незаконним обігом наркотиків. Однак останній раз стратили злочинця в 1976 році.


Нинішній президент країни Маїтріпал Сірісен заявив, що близько 60% засуджених в країні були притягнені до відповідальності за злочини, пов'язані з наркотиками. Глава держави вже підписав вироки, але самим засудженим це ще не оголосили. Їх імена не розголошують і громадськості.


За словами аналітиків, дане рішення призвело до збільшення рейтингу президента напередодні виборів, які пройдуть в кінці року.


Зазначимо, у 2014 році останній кат Шрі-Ланки звільнився. Він нікого не карав через сильний стрес, якого він зазнав, вперше побачивши шибеницю. Кат, найнятий владою в 2018 році, жодного разу не з'явився на робочому місці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!