Головна Новини Світ У найбільшому ЛГБТ-прайді у Нью-Йорку вперше пройшла колона українців
commentss НОВИНИ Всі новини

У найбільшому ЛГБТ-прайді у Нью-Йорку вперше пройшла колона українців

ЛГБТ-активісти відзначили 50-річчя боротьби за рівні права

1 липня 2019, 19:45
Поділіться публікацією:
У найбільшому ЛГБТ-прайді у Нью-Йорку вперше пройшла колона українців

Сьогодні, 1 липня, в Нью-Йорку група етнічних українців вперше бере участь у всесвітньому гей-прайд окремою колоною — разом з представниками ЛГБТ-спільноти Грузії.

Про це пише видання "Укрінформ", передають "Коментарі".

"У нас давно була ідея української окремої колони, і в цьому році ми зрозуміли, що маємо достатньо людей", — розповів Дмитро Пічахчи, один з учасників організації Proud Ukraine, яка ініціювала створення колони українців у всесвітньому гей-параді.

За його словами, в українському колоні по П'ятій авеню пройдуть близько півсотні людей, хоча спочатку організатори розраховували на 20-30 учасників.

Для українського ЛГБТ-спільноти було принципово йти окремо від інших країн пострадянського простору, крім Грузії, пояснюють організатори акції.

"У 2016 році я вперше пройшов в прайд у Нью-Йорку в складі колони пострадянських країн. Були різні країни. Але стояти під російським прапором для мене неприпустимо — ми не можемо йти під прапорами агресора", — розповів Пічахчи.

Всесвітній гей-прайд-2019 завершує місяць боротьби за права ЛГБТ-спільноти.

У цьому році також відзначається 50-річчя зіткнень між поліцією і відвідувачами гей-бару Stonewall Inn в Нью-Йорку, де традиційно збиралися відвідувачі нетрадиційної сексуальної орієнтації. Силові дії поліції викликали протести, які поклали початок руху за рівні права сексуальних меншин в США, а потім і в усьому світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ukrinform.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!