Головна Новини Світ По центру Парижа заборонять їздити туристичним автобусам
commentss НОВИНИ Всі новини

По центру Парижа заборонять їздити туристичним автобусам

Заборона буде введена, щоб поліпшити екологічну ситуацію і для боротьби з "овертуризмом"

3 липня 2019, 13:05
Поділіться публікацією:
По центру Парижа заборонять їздити туристичним автобусам

Влада Парижа має намір заборонити рух туристичних автобусів в історичному центрі міста.

За словами заступника мера французької столиці Еммануеля Грегуара, ситуація з туризмом у місті не настільки погана, як у Венеції або Барселоні, але місцеві мешканці, тим не менш, стурбовані рухом автобусів у центрі міста, пише видання France 24.

Еммануель Грегуар зазначає, що щодня перетинають Париж десятки двоповерхових туристичних автобусів hop on/hop off, які зупиняються для посадки та висадки пасажирів біля найбільш важливих пам'ятників і пам'яток. За словами заступника мера, готується нове регулююче законодавство: воно передбачає обмеження руху і винос паркувальних місць за межі міста, щоб автобуси не в'їжджали в центр.

"Туристи можуть робити те ж саме, що і жителі міста, переходячи на більш екологічно безпечні види транспорту, такі, як велосипеди, або користуватися громадським транспортом — тими ж автобусами і метро. Туристичним гідам необхідно адаптуватися до нової ситуації, пропонуючи замість автобусних екскурсійних турів групові велосипедні або піші прогулянки з навушниками", — сказав він.

У Парижі і столичному регіоні Іль-де-Франс в 2018 році побували рекордні 50 млн туристів, що на 2 млн більше, ніж роком раніше. Зростаючий потік гостей призводить до того, що місто все більше страждає від "овертуризму".

Робота водіїв і туристичних гідів в місті і без заборони автобусів стає все складніше.

Водії скаржаться, що автобусам все важче знайти місця для парковки, щоб висадити туристів. Тим доводиться заздалегідь збирати речі і виходити прямо на ходу, так як автобус не може зупинитися. За словами гідів, раніше за три години можна було зробити автобусну екскурсію по місту, а тепер за цей час можна об'їхати тільки половину пам'яток. Цього року ситуація ще складніша, так як через протести "жовтих жилетів" багато центральних площ міста були закриті для туристів.

Як повідомляли "Коментарі", мер Парижа, ввела заборону на пересування дизельних пасажирських і вантажопасажирських автомобілів, випущених до 1 січня 2006 року, по столиці з 8:00 до 20:00 в будні дні. І триколісні мотоцикли транспортні засоби, випущені до 30 червня 2004 року, також будуть заборонені на дорогах Парижа з понеділка по п'ятницю.

Порушення цих обмежень може призвести до штрафу у розмірі 68 євро (77 дол.) для власників пасажирських автомобілів і 375 євро (423 дол.) для власників вантажопасажирських автомобілів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!