Головна Новини Світ Оприлюднено подробиці НП з підводниками в Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Оприлюднено подробиці НП з підводниками в Росії

В результаті НП загинуло 14 осіб

3 липня 2019, 14:05
Поділіться публікацією:
Оприлюднено подробиці НП з підводниками в Росії

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу розповів подробиці надзвичайної події на науково-дослідному глибоководному апараті у Баренцевому морі.

"У критичній ситуації моряки-підводники діяли геройськи. З відсіку, охопленого вогнем, в першу чергу евакуювали цивільного представника промисловості, задраїли за ним люк, щоб не допустити розповсюдження пожежі по всьому глибоководному апарату, а самі до кінця боролися за живучість корабля", — розповів він.

За його словами, військові "ціною своїх життів виконали важку задачу — ліквідували осередок загоряння, врятували своїх товаришів і глибоководний апарат".

"Семеро із загиблих були капітанами першого рангу, а троє — капітанами другого рангу. Двоє були Героями Росії. Всі загиблі офіцери будуть представлені до державних нагород", — сказав він.

Також він зазначив, що це були унікальні військові фахівці, висококласні професіонали, які проводили важливі дослідження з вивчення гідросфери Землі.

"Міністерство оборони надасть необхідну допомогу і підтримку їх сім'ям", — сказав Шойгу.

Крім того, рибалки, які стали очевидцями аварійного спливання російської підводного човна-носія глибоководного апарату, відомого як "Лошарік", розповіли про побачене.

За їх словами, вони помітили спливаючий підводний човен, коли йшли в бік острова Кильдин в Баренцевому морі.

"Десь о пів на десяту вечора підводний човен спливає. Прямо повністю закінчується. Ніколи в житті такого не бачив. На палубі люди бігають, метушаться", — розповів один з рибалок.

За словами співрозмовників, до човна майже відразу підійшли військовий корабель і два буксири, близько 23:00 вона пішла.

Очевидці зазначили, що не помітили диму, і вирішили, що підводний човен сплив не з-за аварії. "Потім нам сказали, що хтось бачив, як в Урі (велика губа на Мурманськом березі (Баренцева моря — ред.) вивантажували тіла", — додали вони.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Росії під час пожежі загинуло 14 військовослужбовців під час науково-дослідницької місії на глибоководному апараті. Відзначається, що екіпажу вдалося самостійно загасити пожежу. Однак 14 моряків загинули через отруєння продуктами горіння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!