Головна Новини Світ На секретній підводному човні "Лошарік" був ядерний реактор
commentss НОВИНИ Всі новини

На секретній підводному човні "Лошарік" був ядерний реактор

Ядерна установка глибоководного апарату знаходиться в працездатному стані

4 липня 2019, 13:50
Поділіться публікацією:
На секретній підводному човні "Лошарік" був ядерний реактор

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу публічно визнав, що глибоководний апарат "Лошарік", на якому в результаті пожежі загинули 14 людини, мав ядерний реактор.

"Встановлена основна причина події — це пожежа в акумуляторному відсіку, і далі вона отримала певне поширення", — сказав міністр оборони Сергій Шойгу на зустрічі з президентом Володимиром Путіним вранці у четвер, 4 липня.

За його словами, ядерна установка глибоководного апарату знаходиться в працездатному стані.

"Ядерна енергетична установка на даному апараті повністю ізольована і безлюдна. Плюс до цього, діями екіпажу виконані всі необхідні заходи щодо захисту установки, вона повністю у робочому стані", — заявив міністр оборони. За його словами, це дозволяє сподіватися на "досить короткі" терміни відновлення апарату.

Зазначимо, що раніше і зараз не уточнюється на якому саме плавальному засобі сталася пожежа у відомстві не коментують цей питання. Враховуючи місце аварії, можна припустити, що пожежа могла виникнути на глибоководної атомної станції проекту 10831, яку офіційно називають АС-31 (варіант — АС-12), а неофіційно — "Лошарік".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Росії під час пожежі загинуло 14 військовослужбовців під час науково-дослідницької місії на глибоководному апараті. Відзначається, що екіпажу вдалося самостійно загасити пожежу. Однак 14 моряків загинули через отруєння продуктами горіння.

Після цього Міністр оборони РФ Сергій Шойгу розповів подробиці надзвичайної події на науково-дослідному глибоководному апараті в Баренцевому морі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!