Головна Новини Світ Афера на мільйони фунтів і 88 постраждалих: у Британії засудили "рабовласників"
commentss НОВИНИ Всі новини

Афера на мільйони фунтів і 88 постраждалих: у Британії засудили "рабовласників"

Обвинувачені заманювали з Польщі в Бірмінгем своїх співвітчизників з обіцянками про безкоштовне житло і добре оплачувану роботу. У реальності їх розміщували в тісному житловому приміщенні і давали їм так мало їжі, що багато хто з них були змушені годуватися в притулках

6 липня 2019, 12:25
Поділіться публікацією:
Афера на мільйони фунтів і 88 постраждалих: у Британії засудили "рабовласників"

Суд у Великобританії засудив до різних термінів тюремного ув'язнення п'ятьох чоловіків і трьох жінок, які є громадянами Польщі, за торгівлю людьми та відмивання грошей. Про це повідомляє британська прокуратура.

Обвинувачені заманювали з Польщі в Бірмінгем своїх співвітчизників з обіцянками про безкоштовне житло і добре оплачувану роботу. Серед них часто були бездомні та люди з залежностями.

В реальності їх розміщували в тісному житловому приміщенні і давали їм так мало їжі, що багато хто з них були змушені годуватися в притулках. Працівникам виплачувалася лише 10 фунтів стерлінгів в тиждень. Їх змушували збирати овочі, виготовляти огорожі і сортувати посилки.

"Це найбільше судове переслідування у Великобританії і, можливо, в Європі, яке стосується сучасного рабства. Масштаб операції був справді приголомшливим, злочинна група отримала мільйони фунтів внаслідок їх бездушної і систематичної експлуатації уразливих членів польської громади", — сказав представник прокуратури Марк Підлогу.

Розслідування стосувалося 88 постраждалих, але в результаті було виявлено понад 300 інших можливих жертв афери.

Обвинувачені також змусили потерпілих подавати заяви на соціальні виплати, а потім забирали гроші. За оцінками слідства, злочинна група отримала близько 2,46 млн фунтів стерлінгів від заробітної плати і пільг, які не отримали працівники.

Как ранее писал портал "Комментарии", зловмисники навчилися захищать дані з пластикових карток без застосування звичних скімерів на банкоматах

Тепер шахраї почали "врізатися" в мережевий кабель передачі даних окремо стоїть банкомату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!