Головна Новини Світ "Наші в Гаазі": українці відзначили Івана Купала на березі Південного моря
commentss НОВИНИ Всі новини

"Наші в Гаазі": українці відзначили Івана Купала на березі Південного моря

Старі традиції знаходять нове втілення

7 липня 2019, 17:50
Поділіться публікацією:
"Наші в Гаазі": українці відзначили Івана Купала на березі Південного моря

Сьогодні в Нідерландах українці організували свято Івана Купали — день літнього сонцестояння, який відзначають і на батьківщині. Народні гуляніяпроходілі на узбережжі Північного моря в Гаазі.

Про це повідомляє кореспондент видання "Укрінформ", передають "Коментарі".

Щоб знайти місце проведення свята, дорогу до пляжу позначили покажчиками за допомогою жовто-блакитних стрічок. На вході всі бажаючі могли спробувати українського сала з огірком. Майстри вчили плести купальські вінки, розповідали про українські традиції. Унаслідок сильного дощу вінки запустили по воді не відразу, але як тільки злива пройшла, дівчата побігли зі своїми вінками до моря.

На святі було багато дітей. Їх розважали іграми та конкурсами. Дорослих бавив діджей з Києва. Танцпол "запалювали" не тільки українці. Під українські пісні також танцювали голландці та поляки. Також, для гостей співав український вокальний ансамбль "Червоні коралі". А ще можна було почути хендпан (handpan) — перкусійні музичний інструмент, що нагадує літаючу тарілку і заворожує своїм звучанням.

Вечорниці стали місцем, де виступають українські колективи та дебютують багато талановитих людей ", — каже організатор свята Світлана Бережанська.

Після запуску вінків на березі моря розпалили багаття, через який, згідно обрядам, перестрибували молоді пари, тримаючись за руки. Українська забава припала до смаку іноземним гостям і вони висловили надію на участь в подіях на честь Івана Купала і в наступному році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!