Головна Новини Світ Кіпр звинуватив Туреччину в порушенні суверенітету: конфлікт двох країн загострюється
commentss НОВИНИ Всі новини

Кіпр звинуватив Туреччину в порушенні суверенітету: конфлікт двох країн загострюється

Зокрема, Кіпр заявив про те, що відправлення другого турецького судна для розвідки і буріння нафти і газу до північно-східного узбережжя є порушенням суверенних прав країни

8 липня 2019, 21:20
Поділіться публікацією:
Кіпр звинуватив Туреччину в порушенні суверенітету: конфлікт двох країн загострюється

Кіпр звинуватив Туреччину в порушення суверенітету через те, що Анкара направила до його берегів ще одне судно для бурових робіт. Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, Кіпр заявив про те, що відправлення другого турецького судна для розвідки та буріння нафти і газу до північно-східного узбережжя є порушенням суверенних прав країни.

"Це заплановане друге буріння є ескалацією Туреччиною неодноразових порушень суверенних прав Кіпру, заснованих на морському праві ООН і міжнародному праві, і є найбільш серйозним порушенням суверенітету Республіки Кіпр", — йдеться в заяві.

Бурове судно Yavuz є другим турецьким буровим судном, що пришвартоване поблизу Кіпру за останні два місяці. Ще один корабель, Fatih, знаходиться біля західного узбережжя Кіпру з початку травня.

Кіпрський конфлікт, або Кіпрський суперечка — територіальний конфлікт між греко-кіпріотами і турецько-кіпріотами по відношенню до острова Кіпр, який нині фактично є острівною державою Середземного моря.

З моменту прибуття військового контингенту Великобританії на острів, Кіпрська суперечка була визначена як "конфлікт між народами Кіпру та Великобританії в якості колоніальних правителів". Однак сьогодні в рішенні цієї проблеми беруть участь Організація Об'єднаних Націй і останнім часом Європейський союз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!