Головна Новини Світ США У США гине риба через недавню пожежу на складах Jim Beam
commentss НОВИНИ Всі новини

У США гине риба через недавню пожежу на складах Jim Beam

Літри алкоголю створили в водоймах "бескислородное пляма"

9 липня 2019, 14:37
Поділіться публікацією:
У США гине риба через недавню пожежу на складах Jim Beam

Після пожежі на складі бурбона відомої американської марки Jim Beam в штаті Кентуккі почався масова загибель риби в місцевій річці. Причиною вважають забруднення місцевої водойми алкоголем.

Про це повідомляє видання ВВС Україна.

Близько 45 тис. бочок бурбона згоріли минулого тижня на складі. З вогнем боролися пожежні бригади з чотирьох округів. Однак на вихідних офіційні осДепартамент з питань енергетики та навколишнього середовища повідомив, що, незважаючи на зусилля пожежників, багато алкоголю вилилося в місцевої річки. Забруднення призвело до зниження рівня кисню у воді.


Зону забруднення в річці Кентуккі оцінюють приблизно в 28 км, і пляма наближається до річки Огайо зі швидкістю близько 1 км/год.

Як тільки пляма досягне річки Огайо, в яку впадає Кентуккі, — очікується, що це відбудеться в ніч на вівторок за місцевим часом — забруднення розбавиться до безпечного рівня.

"Бактерії в воді слідують за джерелом їжі, тобто цукром в алкоголі, і тому вони використовують майже весь кисень у цій зоні, — каже Роберт Френсіс, який керує державної командою реагування на надзвичайні ситуації, — Риба починає слабшати і врешті-решт вмирає". Обидва штати повіомили, що під час гасіння пожежі стався витік алкоголю.

Рятувальники використовують спеціальні баржі для аерації води, намагаючись підвищити рівень кисню для порятунку риби.


Пан Френсіс додав, що влада знає, що робити з витоками бурбона і вже почала процедуру.

"У нас було кілька подібних інцидентів в цьому штаті, тому, коли це сталося, ми були готові і знали, що потрібно робити", — сказав Френсіс.

Чиновники планують залишити мертву рибу у водоймі, щоб вона розклалася природним чином, що, за їхніми словами, не завдасть шкоди річці або людям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!