Головна Новини Світ Туреччина стягнула війська на кордон із Сирією: 80 тисяч військових, тисяча одиниць техніки
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина стягнула війська на кордон із Сирією: 80 тисяч військових, тисяча одиниць техніки

Причини створення потужної угруповання військ уряд не називає

11 липня 2019, 11:41
Поділіться публікацією:
Туреччина стягнула війська на кордон із Сирією: 80 тисяч військових, тисяча одиниць техніки

Армія Туреччини зосередила війська на кордоні з Сирією. Жива сила оцінюється в 80 тисяч осіб. Кількість техніки становить понад 1000 одиниць: танки "Леопард", самохідні артилерійські та ракетні установки, бойові машини піхоти, засоби розмінування та інша техніка. Військові експерти відзначають, що кількість особового складу і бойової техніки значно більше, ніж при проведенні військових операцій "Щит Євфрату" і "Оливкова гілка".

В місто Карахан в провінції Хатай також спрямований армійський спецназ і кілька десятків одиниць бронетехніки турецької армії. Провінція Хатай розташована на півдні Туреччини на кордоні з Сирією.

Поки точно не ясно, чому на сирійському кордоні створюється така потужна угруповання військ. Турецьке видання En Son Haber вважає, що ці сили можуть бути використані для військової операції проти сирійських курдів, які займають територію Сирії на схід від річки Євфрат.

Як повідомляли "Коментарі", У зв'язку з загостренням збройним конфліктом в Сирії і прямим наступом терористів ИГИЛ на урядові війська, спеціальний представник США з питань сирійського співробітництва Джеймс Джеффрі закликав Німеччину надіслати військових інструкторів, спеціалістів з логістики і техніків для допомоги очолюваним курдами Сирійським демократичним силам (SDF) у наданні їм опору.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!