Головна Новини Світ Папа Римський створив екзархат для українських католиків в Італії
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський створив екзархат для українських католиків в Італії

Екзархат для українців Італії - нова церковна територіальна одиниця, що охоплює всю територію Італії

12 липня 2019, 02:38
Поділіться публікацією:
Папа Римський створив екзархат для українських католиків в Італії

Папа Франциск створив Апостольський екзархат для віруючих Української греко-католицької церкви, які проживають в Італії. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Понтифік призначив апостольським адміністратором резиденції нового екзархату кардинала Анджело Де Донатиса — генерального вікарія папи для Римського управління УГКЦ.

Екзархат для українців Італії — нова церковна територіальна одиниця, що охоплює всю територію Італії, а це близько 70 000 віруючих з 145 громад, в якій діють понад 60 священиків.

Освіта екзархату показує, що українці в Італії формують нову діаспору, вважає керуючий у справах монашества Львівської архиєпархії УГКЦ отець Юстин Бойко.

Згідно з рішенням папи, кафедральним храмом і центром нового Апостольського екзархату буде парафіяльний храм Святих Сергія і Вакха в Римі.

Як повідомляли "Коментарі", Папа Римський висловив свою думку про те, що відбувається на Донбасі. Зустріч Папи Римського Франциска з Володимиром Путіним у його офіційній папської резиденції відбулася за день до прийому української делегації. За заявами прес-служби Кремля і російських ЗМІ відомо, що в ході цієї зустрічі обговорювалися "деякі важливі питання, що стосуються життя католицької церкви в Росії". Ситуація в Україні також була серед тем розмови сторін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!