Головна Новини Світ У Росії назвали Всесвітній конгрес українців "небажаним"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії назвали Всесвітній конгрес українців "небажаним"

Світовий конгрес українців створений в 1967 році в США

12 липня 2019, 03:35
Поділіться публікацією:
У Росії назвали Всесвітній конгрес українців "небажаним"

Генеральна прокуратура Росії визнала "небажаної організацією" Всесвітній конгрес українців. Про це повідомляється на сайті російського відомства.

У заяві російської прокуратури зазначено, що діяльність організації представляє "загрозу основам конституційного ладу і безпеки Росії".

Світовий конгрес українців створений в 1967 році в США. Зараз його штаб-квартира розташована в Торонто. Згідно з повідомленням на сайті СКУ, організація є координатором для українських діаспор з усього світу.

Закон про "небажаних організаціях" президент Росії Володимир Путін підписав у травні 2015 року. Згідно з документом, таким структурам забороняється працювати на території Росії. Співпрацювати з ними також заборонено.

Небажаної може бути визнана будь-яка неурядова організація, яка, на думку генерального прокурора або його заступника, становить загрозу безпеці держави і основам конституційного ладу".

МЗС України висловлює рішучий протест у зв'язку з рішенням Генеральної прокуратури Росії про визнання "небажаної" діяльності Світового конгресу українців.

Таке рішення ще раз продемонструвало незмінність репресивної політики РФ, спрямованої на ліквідацію громадських організацій української меншини на території РФ, говориться в заяві МЗС.

Як повідомляли "Коментарі", можливе повернення Російської Федерації в Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ) не підтримала Канада. Також Канада вважає, що РФ не повинна повернуться ПАРЄ без виконання яких-небудь умов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!