Головна Новини Світ Туреччина отримала перші російські комплекси С-400
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина отримала перші російські комплекси С-400

Влада США пригрозила санкціями

12 липня 2019, 13:02
Поділіться публікацією:
Туреччина отримала перші російські комплекси С-400

В Туреччину доставлені перші російські ЗРК С-400. Про це повідомило Міноборони країни. Як заявили у відомстві, перша партія прибула на військово-повітряну базу неподалік від Анкари.

Сполучені Штати Америки попередили Туреччину, що введуть економічні санкції, якщо вона не відмовиться від закупівлі російських систем.

У США також попередили Анкару, що закупівля російських зенітних комплексів виключить участь Туреччини в програмі виробництва високотехнологічних винищувачів F-35.

Влада Туреччини відмовилася йти на поступки, називаючи вибір військової техніки питанням національного суверенітету.

Туреччина стала першою і єдиною країною НАТО, яка буде використовувати сучасний російський комплекс ППО. С-400 "Тріумф" — зенітно-ракетні комплекси з максимальною дальністю до 400 кілометрів, прийняті на озброєння в 2007 році. Вони мобільні і складаються серед іншого з пункту управління з локатором виявлення і декількох зенітних ракетних комплексів, у кожного з яких — до 12 пускових установок.

Як повідомляли "Коментарі", Армія Туреччини зосередила війська на кордоні з Сирією. Жива сила оцінюється в 80 тисяч осіб. Кількість техніки становить понад 1000 одиниць: танки "Леопард", самохідні артилерійські та ракетні установки, бойові машини піхоти, засоби розмінування та інша техніка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!