Головна Новини Світ На США насувається шторм "Баррі": в Луїзіані введено надзвичайний стан
commentss НОВИНИ Всі новини

На США насувається шторм "Баррі": в Луїзіані введено надзвичайний стан

Шторм вирує у Мексиканській затоці протягом останніх декількох днів і стрімко набирає чинності

13 липня 2019, 14:15
Поділіться публікацією:
На США насувається шторм "Баррі": в Луїзіані введено надзвичайний стан

В американському штаті Луїзіана оголошено надзвичайний стан у зв'язку з наближенням тропічного шторму "Баррі". Відповідне оголошення зробив президента США Дональд Трамп, передає BBC.

Як зазначається, шторм лютує в Мексиканській затоці протягом останніх декількох днів і стрімко набирає силу. Сьогодні швидкість вітру досягає 80 км/год і, згідно прогнозами синоптиків, може досягти сили урагану.

Очікується, що штормовий вітер і проливні дощі впадуть найближчим часом на Новий Орлеан, в якому вже гримлять грози і виникають локальні повені.

Національна метеорологічна служба США вже попередила американців про особливу небезпеку повеней під час "повільного урагану". Пов'язано це з тим, що, переміщаючись з малою швидкістю, шторм довго залишається в одному районі і, отже, завдає більшої шкоди локальній ділянці.

Якщо вірити прогнозами, штат очікують 25-50 см опадів при тому, що рівень води в річці Міссісіпі вже зараз наближається до повені.

Як повідомляло видання "Коментарі", шість чоловік різних національностей, в тому числі двоє дітей, загинули і ще понад 100 осіб отримали травми в результаті штормових вітрів, дощів і граду, які вразили курорти в районі Халкідікі пізно в середу, вириваючи дерева і руйнуючи даху.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!