Головна Новини Світ Азія Індія скасувала старт ракети на Місяць за 56 хвилин до запуску
commentss НОВИНИ Всі новини

Індія скасувала старт ракети на Місяць за 56 хвилин до запуску

Старт місячної ракети було скасовано з технічних причин

15 липня 2019, 12:33 comments1040
Поділіться публікацією:
Індія скасувала старт ракети на Місяць за 56 хвилин до запуску

Запуск індійської ракети на Місяць був скасований за 56 хвилин до запланованого старту. Ракета повинна була вивести на орбіту станцію "Chandrayaan-2" (що в перекладі означає "луноход") з космодрому, який розташовується на березі штату Андхра-Прадеш.

Індійська організація космічних досліджень повідомила, що політ був скасований через технічну проблему. Нова дата запуску і подробиці не називаються.

Посадковий модуль, що входить до складу орбітальної станції, повинен сісти на південному полюсі Місяця. Космічний апарат повинен, крім іншого, займатися на місячній поверхні пошуком слідів води. У разі успіху місячної місії Індія стала б четвертою країною — після США, РФ і Китаю — якій вдалося здійснити успішну посадку на Місяць.

Відзначається, що більша частина компонентів місячного комплексу ракети-носія були зроблені в Індії. Фахівці вважають, що вартість програми (124 млн євро) значно нижче витрат на місячні проекти інших країн.

Як повідомляли "Коментарі", Індія успішно провела випробувальний пуск балістичної ракети "Агні-2", яка здатна нести ядерну боєголовку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!