В авіакатастрофі загинули пілоти Путіна, які вчили його польоту з журавлями

Обидва інструктора загинули при посадці вертольота

Вчора в околицях підмосковного міста Солнєчногорськ під час жорсткої посадки вертольота Robinson загинули пілоти Ігор Нікітін і Олег Чернігін. Про них відомо, що в 2012 році вони вчили Президента Російської Федерації Володимира Путіна літати з журавлями-стерхами, вирощеними в розпліднику.

Про загибель повідомляє ТАСС, передають "Комменатріі".

За фактом авіакатастрофи порушено кримінальну справу, яку кваліфікували як порушення правил безпеки руху повітряного транспорту, що спричинило смерть двох людей.

У пресі підкреслюється, що загиблий Нікітін був керівником російської федерації надлегкої авіації. Сім років тому на орнітологічної станції "Кушеват" він вчив Путіна літати на мотодельтаплані. Тоді глава держави брав участь у пропагандистському проекті з порятунку журавлів-стерха на Ямалі і зробив три польоти за штурвалом цього літального апарату, в якому вирощені в розпліднику птахи повинні були впізнати ватажка журавлинного клина.

Другий льотчик, Чернігін, який минулої неділі теж загинув в авіакатастрофі у 2012 році допомагав Нікітіну вчити Путіна літати на мотодельтаплані.