Головна Новини Світ Росія Росіянин в ООН розкритикував "мовний закон"
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіянин в ООН розкритикував "мовний закон"

Представник РФ заявив, що закон варварськи викорінить російську мову в Україні

16 липня 2019, 18:17 comments1157
Поділіться публікацією:
Росіянин в ООН розкритикував "мовний закон"

Росія в Раді Безпеки ООН заявила, що новий "мовний закон", який увійшов в силу в Україні з сьогоднішнього дня, призведе до повного "викорінення" російської мови.

Про це заявив постійний представник Росії при ООН Василь Небензя під час засідання, передає "Громадське".

За його словами, Росія згодна з тим, що захист і просування мови титульної нації є завданням кожної держави, зокрема України.

"Ми не виступаємо проти української мови, який до речі в Росії дуже добре розуміють, а на захист російської, викорінювати який упереджена українська влада почала драконівськими, хижими методами. Я вже не кажу, що це суперечить всім конвенціям із захисту прав людини та базових прав людини ", — сказав Небензя.

Постпред РФ стверджує, що Рада Безпеки повинна розглянути мовний закон, тому що він нібито порушує одну з резолюцій, яка "має відношення до Мінським домовленостями" ..

"Сьогодні вступають в силу положення документа, які передбачають жорстоку примусової українізації всіх сторін життя і поступово впроваджують покарання за використання не української мови", — підкреслив він.

Небензя заявив, що "ті, хто знають історію України", розуміють, що "питання культурної ідентичності лежить в основі того розколу, який пережила країна після Майдану 2014 року".

Представник Росії також вважає, що російські українці не є "класичної меншістю в Україні", вони офіційно не вважаються ній, але насправді російська мова є рідною або звичної для спілкування для більшості жителів України.

Нагадаємо, що політична партія "Оппоблок" вже подала законопроект щодо скасування "мовного закону".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!