У Франції прийнятий закон про реставрацію згорілого Нотр-Дам де Парі

В результаті пожежі біля собору Паризької Богоматері обрушилися шпиль та частина покрівлі.

Нижня палата парламенту Франції схвалила законопроект, що стосується реставрації постраждалого під час пожежі Собору Паризької богоматері.

Про цьому повідомляють місцеві ЗМІ, передає Інтерфакс-Україна.

За словами міністра культури Франції Франка Рьестера, мета цього документа полягає в тому, щоб "відновити Нотр-Дам так, щоб це відповідало того місця, яке собор займає в серцях французького народу і всього світу".

Законопроект передбачає організацію і координування реставраційних робіт.

Французькі ЗМІ зазначають, що прийняття цього законопроекту може допомогти реалізувати реставрацію собору протягом п'яти років - термін, за який президент Франції Еммануель Макрон обіцяв відновити Нотр-Дам.

15 квітня в результаті пожежі біля собору Паризької Богоматері обрушилися шпиль і частина покрівлі. Після цього французькі власті оголосили про збір коштів для відновлення собору. Кошти на реконструкцію собору запропонували кілька французьких мільярдерів, в першу добу було задекларовано понад 600 млн євро на відновлення храму.

Як повідомляли "Коментарі", в Нью-Йорку на Великдень згоріла собор. Пожежа ж виникла близько 19 години за місцевим часом, коли в будинку вже нікого не було. Повідомляється, що сторож церкви, помітивши вогонь, спробував пробратися всередину, але був змушений повернутися, надихавшись при цьому чадним газом. Інших постраждалих немає.