Головна Новини Світ Близький Схід Духовний лідер Ірану звинуватив Великобританію в піратстві
commentss НОВИНИ Всі новини

Духовний лідер Ірану звинуватив Великобританію в піратстві

Іран пообіцяв не залишити без відповіді дії Лондона

17 липня 2019, 08:53 comments2466
Поділіться публікацією:
Духовний лідер Ірану звинуватив Великобританію в піратстві

Тегеран звинуватив Лондон у піратстві. За словами керівника і духовного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї, "Великобританія краде іранські судна, а потім шукає для цього законні виправдання". Мова йде про нафтовий танкер, затриманий владою Гібралтару.

"Все дуже просто — це піратство! І, звичайно ж, Ісламська Республіка Іран не залишить подібні злодіяння без відповіді. Ми відреагуємо у належний час і у відповідному місці", — сказав він.

Алі Хаменеї заявив, що затримання танкера не залишиться без відповіді. Судно було зупинено за запитом США за підозрою в тому, що воно приносило іранську нафту в Сирію в порушення режиму санкцій. В операції взяли участь військовослужбовці британської морської піхоти.

Аятолла також зазначив, що Тегеран має намір продовжити скорочувати зобов'язання з ядерного угодою.

"У європейців було 11 зобов'язань, ви не виконали жодного. Чому ви тепер вимагаєте, щоб ми виконували свої зобов'язання? Ми приступили до скорочення своїх зобов'язань і цей процес неодмінно продовжиться", — сказав духовний лідер Ірану.

Як повідомляли "Коментарі", керівництво Ірану готове піти дуже далеко в протистоянні з Заходом, відстоюючи свої амбіції на лідерство на Близькому Сході.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!