Главная Новости Досуг Лікарняні каси Попова ощасливили аж одну людину
commentss НОВОСТИ Все новости

Лікарняні каси Попова ощасливили аж одну людину

Вже майже три місяці в столиці працює «Муніципальна лікарняна каса міста Києва». Але похвалитись їй наразі нічим

20 июня 2011, 00:15
Поделитесь публикацией:
Лікарняні каси Попова ощасливили аж одну людину

Портал "Київ. Коментарі" вирішив дізнатися, скільки киян та гостей міста за три місяці стали членами лікарняної каси, скільки людей вже може користуватися її послугами, та скільки "заробляє" щомісяця благодійна організація. На ці питання "Коментарям" відповів виконавчий директор благодійної організації "Муніципальна лікарняна каса міста Києва", кандидат медичних наук Володимир Долот.

Скільки на сьогоднішній день осіб стало членами лікарняної каси? Скільки серед них киян та приїжджих?

На сьогоднішній день Муніципальна лікарняна каса нараховує вже більше 14 тисяч осіб. У нас багато колективних угод стосовно лікарняної каси. А близько  10% осіб, які стали членами лікарняної каси, не є киянами.

Які організації вступили до лікарняної каси?

Переважна кількість – бюджетні організації. Це заклади охорони здоров’я, житлово-комунального господарства, декілька приватних фірм, Національний авіаційний університет. Зараз  проводимо перемовини з великими та малими міськими підприємствами. Загалом колективні угоди серед загальної кількості членів лікарняної каси складають близько 80%.

Скільки грошей щомісячно надходить до лікарняної каси? І скільки вже використано?

Зараз ми отримуємо близько 400 тис. грн. Вже профінансовано лікування одного пацієнта на суму 1200 грн. Окрім того, ми вже закупили ліків і завезли їх до  закладів охорони здоров’я на суму більше 80 тис. грн. Цей процес у нас іде постійно. Лікарня дає нам запит на закупівлю медикаментів, ми закуповуємо і завозимо до медичних закладів. Вже у нас є чергове замовлення на закупівлю ліків ще на 80 тис. грн.

Скільки людей зараз вже можуть скористатися послугою Лікарняної каси? Адже на початку квітня Ви говорили, що їх всього лише 6 осіб.

Мають можливість скористатися послугою ті, хто вже відрахував внески протягом трьох місяців. Таких на сьогоднішній день десь близько 10 осіб. Як я вже казав, є один пролікований випадок. Окрім того, зараз 4 людини лікується в стаціонарах і 3 перебувають в амбулаторних денних стаціонарах.

Чи користувались послугою Лікарняної каси мешканці інших міст, які входять до Асоціації лікарняних кас. І чи користувалися  кияни цією послугою, перебуваючи в інших містах?

Таких випадків у нас ще не було. Найближчим часом ми обов’язково вирішимо це питання. Навіть якщо людина буде знаходитися у якомусь райцентрі і не матиме можливості там скористатися послугою лікарняної каси, вона потім повинна привезти виписку та чеки на закуплені медикаменти. Потім ми проведемо засідання правління і приймемо рішення щодо компенсації лікування.

Скільки зараз людей налічує штат Лікарняної каси, скільки складає її зарплатний фонд?

На сьогодні штат Муніціпальної лікарняної каси Києва складається з 8 осіб. Зарплатний фонд  - близько 20 тис. грн.. – складається з внесків членів Лікарняної каси. Адже, згідно із законодавством, 20% надходжень організація має право  використовувати на господарські витрати.

 Фото: з сайту mycityua.com



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
Источник: Світлана Бакумовець
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!