Главная Новости Досуг Вісімка «найвеселіших» будинків в центрі Києва
commentss НОВОСТИ Все новости

Вісімка «найвеселіших» будинків в центрі Києва

До Євро-2012 фасади столичних будинків довірили фарбувати їхнім власникам або орендарям, фантазія яких перетворила центр Києва у «клаптикову ковдру»

12 января 2012, 13:51
Поделитесь публикацией:
Вісімка «найвеселіших» будинків в центрі Києва

Столична влада до Євро-2012 намагається нашвидкуруч позалатувати старі дірки, до яких багато років не доходили руки. Серед об’єктів, які підлягають негайному відновленню опинились і житлові будинки в історичній частині міста, зокрема в 1,5 км зоні навколо НСК "Олімпійський". Ще в грудні 2010 року голова КМДА Олександр Попов доручив Головному управлінню житлового господарства виконати ремонт, декорування та фарбування  фасадів житлових будинків, розташованих у 1,5-кілометровій зоні і, навіть,  до 1 жовтня 2011 року "видати" їм паспорти. У той же час, в пункті  1.4. розпорядження зазначається необхідність проведення "роз`яснювальної роботи" з орендарями приміщень у будинках комунальної форми власності про приведення фасадів у належний вигляд за власні кошти.

Схоже, що провести "роз’яснювальну роботу" в повному обсязі так і не вдалося. А багато з тих будинків, яким вже пощастило бути відреставрованими,  чи то за браком коштів, фарби або часу перетворилися на жахливі різнокольорові мозаїки, які порушують історичний ландшафт та свідчать про несмак своїх фарбувальників.

Портал "Коментарі" визначив "вісімку" "найрозфарбованіших" фасадів будинків,  але цей список можна ще  довго доповнювати.



1. Вул. Володимирська, 43

Арка будинку на вулиці Володимирській, навпроти історичної пам’ятки "Золоті ворота" ядучо-зеленого кольору відрізняє цей будинок від сусідніх і робить його лідером нашої "вісімки".

 

2. Вул. Леонтовича, 6-а
 


Не можна не зупинитися поглядом й на будинку, розташованому біля Володимирського собору. Його колір розведеної з молоком зеленки не залишить байдужим стороннього перехожого.

 

3. Вул. Горького, 8
 


Мандруючи вулицею Горького можна побачити справжні "шедеври". Але по-порядку: цей рожевий будинок не відрізнявся б від інших, якби не приваблююча погляд яскрава жовтогаряча арка.

 

4. Вул. Горького, 10
 


Наступний будинок за цією ж вулицею вражає контрастністю кольорів: теплі тони, за задумкою авторів, мабуть мають бути яскравіше, якщо підкреслити їх цим темно-синім фундаментом?

 

5. Вул. Горького, 24

В будинок на Горького намагалися "вкласти" якомога більше барв: тут і всі відтінки жовтого, від блідно-яєчного до насиченого жовтогарячого, і білий, і рожевий, і шоколадний, і голубий. А синя вивіска "Український дім" — додає патріотичного забарвлення.

 

6. Вул. Горького, 45

Маляр цього будинку фарбу до балконів підбирав не довго, тим паче, що насичений блакитний зробив будинок більш помітним.



7. Вул. Саксаганського, 43

Цей здалеку блідий будинок на Саксаганського, якщо уважно придивитися, теж багатокольоровий: знову всі відтінки жовтого, білий і, навіть, бузковий.


8. Вул. Володимирська, 89


І на завершення. Витвір радянської архітектури на Володимирській, який нещодавно "полатали". І не зрозуміло чи то ремонт ще незавершений, чи так й замислено зробити з цього будинку подобу маскувального халату.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
Источник: Ольга Лукінова
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!