Главная Новости Бизнес Сусід Ющенко з Безрадичів погорів на «островах скарбів»
commentss НОВОСТИ Все новости

Сусід Ющенко з Безрадичів погорів на «островах скарбів»

Два продані острова на Дніпрі в районі «української Рубльовки» повернуть «команді» Януковича    

18 октября 2011, 00:25
Поделитесь публикацией:
Сусід Ющенко з Безрадичів погорів на «островах скарбів»

Служба безпеки України порушила кримінальну справу проти колишнього голови Обухівської районної державної адміністрації Київської області Віктора Остринського. Колишнього чиновника підозрюють в незаконній передачі у приватну власність двох островів на Дніпрі. СБУ встановила, що Остринський в 2008 році незаконно передав у власність 19 фізичним особам два острова на Дніпрі площею 10 га і 26 га всупереч забороні законодавства приватизувати об`єкти водного фонду. Справу порушено за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу — зловживання владою або службовим становищем. Зараз ведеться слідство й екс-уряднику "світить" від 5 до 8 років в’язниці.

Слід зазначити, що особа Віктора Остринського досить цікава. Один із найбільших та престижних районів у Київській області він очолював з квітня 2005 року по квітень 2010 року. За часи його політичної кар’єри Остринського називали самостійним політичним гравцем і  ніяк не пов’язували з якоюсь політичною силою. Проте, екс-голова колишнього колгоспу в селищі Безрадичі та колишній власник КСП "Житняк" Обухівського району був близьким сусідом колишнього Президента України Віктора Ющенка. Говорячи про Остринського, слід пригадати й той факт, що через деякий час після прийняття вищезгаданого рішення про передачу у власність фізичним особам двох островів на Дніпрі, в ГУ земельних ресурсів Обухівської РДА виникла пожежа, внаслідок якої було знищено велику кількість документів. Можливо, це рішення й стало своєрідною "причиною" цієї пожежі. 

Як відомо, землі Обухівського району є одними з найдорожчих в Київській області. На цій території розташована "українська Рубльовка", де помічена найбільша концентрація vip-мешканців.  Про те, які саме землі були незаконно продані, в Обухівській райадміністрації не коментують. Як розповів "Київ. Коментарям" керівник апарату  районної державної адміністрації  Ярослав Єрошкін, "обласна СБУ постійно проводить перевірку та вилучення документів, тому за якими розпорядженнями було порушено кримінальну справу, про які саме землі йде річ, в чому їх цінність та де вони знаходяться ми самі не знаємо". Однак, як передбачає "Київ. Коментарі", острова на Дніпрі, про які йде мова, ймовірніше за все, територіально знаходяться між елітними селищами Козин та Плюти.


Не виникає сумніву, що продана колишнім керівником Обухівського району земля має велику цінність. Однак,  нинішній голова РДА Ігор Рафальський поки що відмовчується. Проте, в цій ситуації можна передбачити повторення київського сценарію. Коли землі, які розпродав мер Черновецький, були повернуті, але не внесені в генплан столиці як рекреаціна зона. Як відомо, Ігор Рафальський є рідним братом Олега Рафальського, який працює заступником голови Адміністрації Президента, а в команді Януковича вже з 2006 року. І не виключено, що, маючи не аби яку  підтримку, найближчим часом він зробить заяву про те, що продані попереднім керівництвом острови, необхідно повернути району, однак, чи повернеться їм попередній "заповідний" статус та чи знов не "надійдуть у продаж" ці острови, сказати важко.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
Источник: Світлана Бакумовець
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!