Главная Новости Политика Турчинов: Влада шукатиме приводи, аби не підписувати закон про вибори
commentss НОВОСТИ Все новости

Турчинов: Влада шукатиме приводи, аби не підписувати закон про вибори

Заступник Тимошенко вважає, що опозиціонери мають стати однією командою

28 ноября 2011, 00:05
Поделитесь публикацией:
Турчинов: Влада шукатиме приводи, аби не підписувати закон про вибори

"Коментарям" вдалася поспілкуватися з Олександром Турчиновими у п’ятницю під Лукьянівським слідчим ізолятором. Олександр Валентинович якраз розповідав журналістам про те, як однопартійці та всі небайдужі вітатимуть Юлію Тимошенко з днем народження. Перше, що ми запитали у першого заступника Тимошенко – чи піде "Батьківщина" на анонсовані Сергієм Соболєвим на сьогодні політичні консультації щодо узгодження спільних дій опозиційних сил. Під час короткої розмови (Турчинов поспішав, тому відповідав досить лаконічно) стало зрозуміло, що у "Батьківщині" поки ще сподіваються на можливість домовитися з іншими опозиціонерами. Проте декого з них вже запідозрили у підігріванні владі.

- Заступник голови фракції БЮТ-Б Сергій Соболєв анонсував на понеділок початок консультацій опозиційних сил щодо співпраці на виборах. Чи буде "Батьківщина" брати участь у цих консультаціях?

- Безумовно ми будемо брати учать у цих консультаціях. Я вважаю, що єднання опозиції є запорукою нашої спільної перемоги.  

- Наскільки високими ви вважаєте шанси про щось домовитися зараз? Бо, як кажуть, українська опозиція може домовитися тільки перед смертю….

- Я вважаю, що всі ті, хто мають не лише амбіції, але й відповідальність перед Україною, повинні домовлятись і йти разом однією командою. Свавіллю та нахабству влади можна протиставити тільки спільну позиці.

- Чи готові ви проводити консультації зі "Свободою", яка то підтримує опозицію, то, навпаки її критикує, говорячи про можливий вихід з Комітету опору диктатурі?

- Я вважаю, що треба консультуватись і координувати дії з усіма політичними силами, які заявили про свою опозиційність.

- Чи є у "Батьківщини" вже списки кандидатів на мажоритарні округи? Чи узгоджуються ці люди з Тимошенко?

- Спочатку треба говорити про те, що Президент до цього часу не підписав новий закон про вибори народних депутатів. І в зв’язку з деякими його заявами, у нас виникають сумніви відносно того, що він взагалі його підпише. Мені здається, що вони будуть шукати приводи, щоб не підписувати цей закон і протягнути, повернувши закон до Верховної Ради, ті механізми, які були заблоковані нами на першому етапі.

- Як відомо, відповідно до нового закону про вибори, заборонено висування виборчих блоків. Що "Батьківщина" робитиме з тими членами БЮТ, зокрема з ПРП, які не є членами вашої партії?

-  Ми знайдемо формулу, коли і по округам, і по виборчому списку ми будемо йти разом – як одна команда. Остаточно це питання ми вирішимо після того, як розпочнеться виборча кампанія. А зараз цей процес триває. Повторюся: ми як були одною командою, так нею і залишаємося. Більш того, я впевнений, що ця команда буде розширятись за рахунок інших політичних сил, які будуть готові працювати з нами, щоб ми йшли однією монолітною силою.

- Як ви ставитесь до заяви Анатолія Гриценка, який попрікає вашу політсилу тим, що ви пішла на повідку у влади, проголосувавши за закон про вибори народних депутатів?

- Знаєте, це – дешевий піар і спроба привернути до себе увагу, не пропонуючи нічого конструктивного. Водночас, нажаль такі заяви є підставою для влади блокувати підписання цього важкого закону в парламенті. Й, безумовно, на цьому буде грати влада, аби розколювати опозиційні сили. Такі заклики будуть тиражуватись, щоб показати: в опозиції, мовляв, знову нема єдності.

- Скажіть, перед тим як голосувати за закон про вибори, чи консультувались ви з Юлією Тимошенко?

- У нас, нажаль, немає прямого зв’язку зі слідчим ізолятором. Водночас у нас є одна мета, яку нам ставить Юлія Володимирівна – перемагати. Нюанси, технологічні питання ми не можемо оперативно узгоджувати, і діємо, виходячи з ситуації, яка склалася. Я думаю, що буде можливість, і Тимошенко сама прокоментує це питання в своєму черговому зверненні.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
Источник: Дмитрий Качура
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!