Главная Новости Политика Навіщо сховався Віталій Кличко
commentss НОВОСТИ Все новости

Навіщо сховався Віталій Кличко

Люди, які провалили парламентські вибори в столиці, будуть вести Попова до мерства    

17 марта 2013, 15:01
Поделитесь публикацией:
Навіщо сховався Віталій Кличко

Секретний план Банкової

Останнім часом у пресі зявилися масові статті з умовною назвою "Чи справді мер Києва Попов самогубець". Суть цих статей зводиться до того, що тільки самогубець перед виборами буде затівати масштабні ремонти (перш за все, це стосується проспекту Перемоги). Так от, як стало відомо "Коментарям", усі ці матеріали – початок виборчої кампанії в столиці. Ідеологічним керівником проекту "Попов — мер" стало керівництво президентської адміністрації. За всю технологічну роботу відповідає Юрій Левенець (він же відповідав за технологію на парламентських виборах і, нагадаємо, програв усі округи в столиці).

Головна ідеологічна суть кампанії зводиться до того, що Попов ніде не світитиметься як кандидат від Партії регіонів і, починаючи з квітня, розпочне низку масових будівництв, про які будуть розповідати всі ЗМІ. Простіше кажучи, перед нами розіграють варіації вистави на тему "Чемпіонати проходять, а стадіони залишаються". А потім Попов таки махне рукою і заявить, що змушений заради киян і продовження початої роботи йти в мери. Щодо Київради, то зараз утрясаються зміни в керівництві райадміністрацій, і від нового голови району будуть вимагати провести трьох мажоритарників. Причому не обов’язково від партії влади – головне, щоб потім вони ввійшли в провладну більшість.

Чому Катеринчук вимагає, щоб його вигнали?

Голосна заява Миколи Катеринчука про те, що він вимагає від Олександра Турчинова вигнати його з фракції "Батьківщини" – проста і наївна двоходівка. Катеринчук, як і на останніх виборах у столиці, хоче зіграти свою гру. Вся різниця в тому, що 5 років тому говорили, що головним спонсором Катеринчука виступив зять Черновецького В’ячеслав Супруненко. Зараз все більше зявляється чуток про дружбу між Катеринчуком і міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком. Нагадаємо, 5 років тому на першій же сесії Київради три з шести членів фракції "Європейської партії" Катеринчука перейшли у більшість Черновецького і проголосували за секретаря ради Олеся Довгого. Якби у Черновецького не було перебіжчиків від Катеринчука (про те, що ці люди будуть зрадниками, тоді не писав тільки лінивий) у "космічного" мера не було б і більшості. 

Зараз Катеринчуку вигідно, щоб його вигнали з фракції – він би зайняв позицію ображеного і міг би відкрито говорити, що його змусили йти у вільне плавання колишні соратники. Але він, звичайно ж, не зрадить справу Тимошенко. При цьому можна не сумніватися, що зараз його ніхто виганяти не буде, а всі виступи опозиціонерів будуть зводитися до одного: "Катеринчук, на жаль, зрадник". І всім нагадають, що обрався він у Козятині, отож в мери Козятина нехай і йде.

Ляшко знову дістане пластмасові вила

Як стало відомо "Коментарям", ще одним, звичайно ж, нетехнічним кандидатом Банкової стане Ляшко (зараз утрясаються деталі і спонсори). Він потрібен як клоун, який забиратиме голоси в єдиного опозиційного кандидата. Нічого нового він не запропонує, але буде ходити по дворах із вилами і говоритиме, що тільки він не зрадив Тимошенко, обзиватиме Яценюка кроликом і буде розповідати, як він любить жінок. Правда, Ляшко може зіграти злий жарт із Банковою – він однаково може відібрати голоси як у опозиції, так і у Олександра Попова.

Навіщо соціологи піднесли Кличка?

Віталій Кличко не хоче йти в мери. Він не зміг умовити і Володимира Кличка. Молодший брат відмовився балотуватися і на парламентських виборах, і зараз сказав, що, не маючи 100% гарантії перемоги, на вибори не піде. Можна багато говорити про наявність чи відсутність домовленостей Кличка з Банковою, а також про те, що його підтримує чи не підтримує партнер Ахметова Вадим Новінський, але факт залишається фактом – Кличко уникає будь-якої відповіді. Чому? Бо він ніколи і ні з ким не вмів домовлятися і парламентські вибори – найкраще тому підтвердження. 

Нещодавно з’явилися нові соціологічні дослідження, які несподівано дали Кличку рейтинг вищий, ніж у Тимошенко. Судячи з усього, ці дивні, з будь-якої точки зору, дослідження стануть каталізатором для традиційних мантр Кличка про те, що УДАР має визначити, хто буде мером, бо саме у Кличка найвищий рейтинг. Тільки проблема в тому, що УДАР не має свого кандидата. Правда, є київський штаб, який очолює аутсайдер минулих парламентських перегонів Кирило Куликов. І як результат, може статися так, що саме через УДАР проект "єдиний кандидат в мери  і один кандидат від опозиції на округ" буде провалено. 

Порошенко проти Порошенка

На відміну від Кличка, Порошенко хоче бути мером. Коли вперше він озвучив цю ідею у не дуже вузькому колі опозиціонерів, йому сказали: "вступай у фракцію, плюс потрібно дещо внести в партійну касу". Але вступити у фракцію він не може без благословення Банкової. Точніше, без гарантій того, що після обрання мером йому дадуть і  посаду керівника міськадміністрації. Але Петро Олексійович ніяк не хоче зрозуміти, що таких гарантій йому ніхто дати не може. Тим більше що на Банковій він дружить із тими самими людьми, які зацікавлені в перемозі Попова. І Порошенко для них лише запасний варіант. Цей запасний варіант можуть використати лише в тому випадку, якщо Кличко вирішить зіграти в гру "єдиний кандидат від опозиції". Все виглядає так, що Порошенко стоїть за один крок від того, щоб обіграти самого себе, так само, як три місяці тому він обіграв себе, коли створив піар-галас щодо своєї непересічної ролі у створенні фракції мажоритарників. 

І все ж говорити, що Банкова вже на старті переграла опозицію та Кличка, як мінімум, недоречно. Парламентські вибори показали, що всі ці комбінації кияни легко читають. Насправді все буде залежати не від того, як гратиме Банкова (якщо, звичайно, не буде включений "бєспрєдєл”). Все впирається в один-єдиний фактор – чи готові будуть Тягнибок, Яценюк і Турчинов дати реальний бій. Тим більше, що вигравши його, за таких розкладів вони усунуть із президентської гонки Кличка. 



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
Источник: Костянтин Ган
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!