Главная Новости Политика Партия регионов объявила власти последнее китайское предупреждение
commentss НОВОСТИ Все новости

Партия регионов объявила власти последнее китайское предупреждение

21 апреля 2005, 11:38
Поделитесь публикацией:
Партия регионов объявила власти последнее китайское предупреждение

Партия регионов Украины требует от власти прекратить преследоваие инакомыслящих, возбуждение уголовных дел на заказ и прекратить давление на тех граждан, которые поддерживают оппозицию. Об этом говорится в заявлении партии, текст которого есть в распоряжении "proUA".

Предоставляем текст заявления без изменений:

„Події, що відбуваються в Україні після приходу нової влади, примушують нас визначити своє ставлення до неї. Задекларовані під час виборів принципи прозорості, відвертості, чесності, відкритості – все це виявилося лише обгорткою, під якою приховувались популізм та "революційна доцільність", в основу якої покладено захоплення влади, зведення порахунків з опонентами, прагнення особистого збагачення.

Обіцянки поліпшити життя пересічних українців, які щедро роздавалися на майдані, забуті. В країні має місце переслідування інакомислячих, тиск на свободу слова, ідеологічна однобарвність, принцип "хто не з нами, той проти нас", що породжує в суспільстві страх і безнадію.

Партія регіонів уже не раз заявляла про це, сподіваючись, що влада перегляне свою політику, що суспільству повернуть спокій, що зникне раз і назавжди атмосфера страху і напруження, в якій останні три місяці живуть мільйони громадян України. Але тиск і переслідування не лише продовжуються. Вони набувають загрозливих розмірів. Так широкого розголосу в світі вже набула справа з політичним переслідуванням голови Донецької обласної Ради Бориса Колесникова та скандальне скасування результатів виборів -2002 Одеського міського голови Руслана Боделана. А ось хоча б найновіші факти, що мають місце у Луганській області, змушують нас бити на сполох. Так, Світлана Гудкова з м. Старобельське Луганської області, яка працювала на минулих виборах у дільничній комісії померла після чергового виклику у прокуратуру, де її допитували. І таких свіжих прикладів, на жаль, з"являється все більше і більше. За минулі три місяці громадяни України подали лише на ім"я президента більше 150 тисяч скарг на порушення прав людини. Це фактично півтора тисячі громадян в день. І це президент змушений був підтвердити 19 квітня на зустрічі з Уповноваженою з прав людини Ніною Карпачовою, сказавши, що (цитуємо) " можливо дійсно в країні діється щось не те". Це дуже і дуже тривожна обставина. І тим більше, що далеко не кожен переслідуваний пише скарги. Є тисячі людей, які залякані і бояться, навіть приходячи за захистом в наші регіональні відділення, називати свої прізвища і прізвища їхніх кривдників. Вже дійшло до того, що встановлюють план відкриття кримінальних справ про нібито фальсифікації для кожного міста, в якому діючого президента не підтримали.

У такій ситуації ми не можемо залишатися сторонніми спостерігачами і ще раз заявляємо рішучий протест проти утисків прав громадян, власників, підприємців, – усіх, чиї конституційні права порушують.

Ми вимагаємо, щоб влада припинила переслідувати інакомислячих, порушувати кримінальні справи на замовлення, чинити тиск на тих громадян, які підтримують опозицію. Натомість закликаємо владу зайнятися нарешті насущними проблемами громадян – збільшенням зайнятості, соціальним і правовим захистом, забезпеченням прав людини.

У цій ситуації як ніколи важливо демократичним силам діяти скоординовано з тим, щоб створити умови для повернення країні стабільності, громадянського спокою, впевненості в завтрашньому дні, дати майбутнє нашим дітям”.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!