Блог

Гончаренко Юрій : Аномальна поведінка Президента Казахстану Токаєва пояснюється образою: в петербурзі його посадили на сцені поруч з двійником путіна

Демарш Президента Казахстану в петербурзі пояснюється спілкуванням з двійником путіна

1

comments12581

Гончаренко Юрій

Правозахист, медіа, міжнародні стосунки

Співкоординатор Інформаційного центру "Міжмор'я", громадський діяч, експерт з суспільно-політичних питань

Всіх здивувала аномальна поведінка Президента Казахстану Касим-Жомарт Токаєва на т.зв. економічному форумі в санкт-петербурзі. Я погоджуюся з думкою аналітиків, що дії Токаєва були сенсаційними. Особливо враховуючи той факт, що Президентом Казахстану Токаєв лишився в першу чергу завдяки підтримці росії. А також тим, що він взагалі прибув на цей форум, враховуючи його малозначущість та низький рівень представництва (фактично Токаєв був єдиним гостем топрівня). 

Зверніть увагу, спочатку Токаєв "відзначився різкими відкритими висловлюваннями прямо в обличчя Путіну, - що Росія не має права вести війну, посміявся над, як він висловився, квазідержавними утвореннями лнр-днр, у грубій формі відмовив росії у визнанні цих формувань. Він також нагадав путіну, що Радянським Союзом здебільшого керували вихідці з України".

Колеги припускають, що завданням Токаєва якраз і було перевірити, "справжній путін буде присутній або його двійник. Токаєв — ідеальна кандидатура для такої ролі, оскільки часто зустрічався з путіним та зможе визначити, хто перед ним. Можливо, різкий виступ президента Казахстану та його відмова прийняти від росії орден Олександра Невського означає ймовірність присутності двійника. Швидше за все, у нього були вагомі підстави і якась інформація про людину, яку представляють путіним, щоб так зухвало поводитися під час виступу на форумі".

Я б додав до цього, що швидше за все Токаєв до останнього не вірив в ймовірність того, що його посадять на сцені поруч з актором, який гратиме роль президента росії. Інформація про те, що путін в комі, звісно, вирувала в ЗМІ, але під час війни і не такі чутки можуть бути запущені. Тим більше сам дон-кадиров-дон спростував інформацію про важкий стан здоров'я путіна. На додачу, для східного правителя тиснути руку актору і називати того публічно президентом - невимовна образа, за яку той вирішив одразу почати відповідати різкими діями. В цьому контексті можна пояснити і торгову війну, що вже почалася між країнами - росія припиняє відвантаження казахстанської нафти після заяв Токаєва на ПМЕФ, Казахстан натомість блокує на своїй території 1700 вагонів з російським вугіллям. 

Ще цікавим є той факт, що андрій турчак досить жорстко обірвав "вірного путінця" затуліна, який почав наїжджати на казахського Президента. На росії дійсно готують транзит влади і шукають гарантів для мінімізації втрат від того, що розпочав путін. А оскільки всі розуміють, що Токаєв, окрім себе самого, на саміті представляв і західні розвідки, і, швидше за все, китайських товаришів - починати конфлікт з ним є вкрай недалекоглядним. цілком ймовірно, що вже є непублічна черга тих, хто готовий здавати і здаватися.

 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!