Блог

Бала Віталій: Головна подія

Україні потрібні системи ППО зараз, а також балістичні ракети середньої дальності потім.

0

comments7976

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Головною подією на цьому тижні в Україні, на мою думку, був наймасованіший рашистський ракетний обстріл 10 жовтня по всій території України( Київ, Львів, Харків, Запоріжжя, Дніпро та інші міста). 

Офіційно повідомлено про запуск 84 ракет (Х-101, Х-555, Калібр, Іскандер, С-300 і Торнадо). Також було застосовано 24 безпілотних літальних апарати, з них 13 — іранські «Shahed 136» із території Білорусі та АР Крим.

Українська ППО збила 43 ракети.

Удари були в по цивільній інфраструктурі, в основному енергетичній та житловим кварталам.

Цей терористичний акт, а інакше і не можна його кваліфікувати, викликав не тільки обурення чи занепокоєння у наших партнерів, після 10 жовтня було прийнято рішення надати Україні нові системи ППО.

Після зустрічі у форматі Рамштайн-6, 12 жовтня, у Брюсселі, фактично ЗСУ за допомогою цих систем ППО, якщо їх буде у достатній кількості, будуть закривати небо над Україною.

У березні і квітні цього року, питання про закриття неба над Україною було одним з головних у зверненнях української влади до наших партнерів, на жаль, тоді вони не захотіли це зробити. 

10 жовтня, на мою думку, зробило путіна і росію стороною, з якою тепер вже ніхто не буде вести перемовини щодо миру в Україні на умовах російської сторони. Більш того, тепер стало зрозуміло всім, за невеликим виключення, бо ухвалення на Генасамблеї ООН цього тижня резолюції, яка засуджує незаконну анексію Росією території чотирьох областей України, продемонструвало, що тільки чотири країни(Білорусь, Нікарагуа, КНДР, Сирія) залишились вірними союзниками росії.

А в Україні для всіх стала очевидною необхідність мати ракети не тільки малої, але й балістичні ракети середньої дальності 1000-5500 км, щоб убезпечити українців, українські міста і села від рашистських ракетних обстрілів. Наявність таких ракет буде стримуючим фактором, коли на росії будуть знати6 що отримають адекватну відповідь.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!