Блог

Бала Віталій: Головна подія

Гідність - завжди перемагає!

0

comments5024

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Головна подія
На мою думку, головною подією цього тижня для України був вчинок Ольги Харлан на чемпіонаті світу з фехтування у Мілані.
Українська фехтувальниця на шаблях Ольга Харлан після перемоги над рашистскою смірновою з рахунком 15:7 відмовилась потиснути їй руку, за що згодом була дискваліфікована за "прояв неповаги", бо та смірнова спровокувала цю ситуацію і просиділа майже 50 хвилин, вимагаючи таким чином покарати українку за відсутність рукостискання.
Про причину чому не було рукостискання вже всі знають, так роблять і наші тенисістки, які також відстоюють своє право не тиснути руку представницям краї-агресорів, росії та білорусі. Дівчати були одними з перших, хто підтримав Ольгу Харлан. Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Марта Костюк написали у себе на сторінках у соцмережах слова підтримки та поваги Оьзі Харалан.
Чому, на мою думку, ця подія, була головною для України, адже були і інші події?
Вчинок Ольги Харлан був прекрасним візуальним проявом Гідності Людини, який побачив весь світ.
Ольга Харлан продемонструвала, що Гідність не продається і не підлаштовується, вона або є, або її нема.
І цей прояв Гідності викликав в Україні на стільки бурхливу реакцію підтримки і поваги Ользі Харлан, що можна хіба що порівняти з привітаннями з 50-річчям Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного.
Ольга Харлан змогла своїм вчинком нас, українців відчути одним цілим, об'єднаними і неперможними.
Ця емоція, емоція відчуття об'єднаної нації, сильної і неперможної країни, вона - безцінна. І впевнений, що Ольгу Харлан будуть пам'ятати прийдешні покоління не тільки, як видатну українську спортсменку, олімпійську чемпіонку, багаторазову чемпіонку світу та Європи, а як один із яскравих символів боротьби українського народу за майбутнє України проти рашистів, проти агресії, проти зла.
І як результат реакції в Україні та у світі на прояв Гідності і несправедливу дискваліфікацію, МОК прийняв рішення надати Ользі Харлан можливість виступити на Олімпіаді, а згодом і Міжнародна федерація фехтування скасувала рішення організаторів чемпіонату світу про дискваліфікацію.
Гідність - завжди перемагає!



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!