Блог

Віталій Бала: Головна подія тижня

Про телефонні розмови Віктора Медведчука

0

comments7895

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Головна подія тижня.

Протягом цього тижня відбулось багато подій, на які варто звернути увагу, законопроект про деолігархізацію, рішення Володимира Зеленського про створення президентського університету майбутнього, приїзд сенаторів США, але, на мою думку, оприлюднення третьої частини прослуховування телефонних розмов Віктора Медведчука і було головною подією тижня в Україні.

У третій частині розслідування Bihus.info мова йде про постачання вугілля з окупованих територій України, яке організував Віктор Медведчук разом з тодішнім вищим керівництвом держави.у кінці 2014 і початку 2015 років.

Для організації і створення схеми постачання вугілля Віктор Медведчук негласно вів переговори з бойовиками та російським високопосадовцями.

Очевидно, шо сам Медведчук не зміг би забезпечити функціювання цієї схеми, без підтримки вищого керівництва України. Медведчук натяками посилається і на президента Росії і на президента України, які його уповноважили на ведення переговорів. Навіть Дмитро Козак, тодішній заступник глави російського уряду просить Медведчука передати привіт Петру Олексійовичу.

Без сумніву, ці плівки вже вплинули на ситуацію в українській політиці, всі зараз обговорюють вже навіть не Медведчука, а Порошенка. Одні заперечують, а інші вірять у причетність Петра Порошенка до створення схеми постачання вугілля з окупованих територій. У будь-якому випадку оприлюднення цих плівок, навіть без висновків експертизи, суттєво вдарили по позиціям Петра Порошенка, чим скористаються. Як у владі так і в опозиції.

Безумовно потрібно провести експертизу, можливо і не одну, щоб пересвідчитись у автентичності голосів, безумовно Медведчук міг і блефувати, коли говорив про зустрічі в Україні з першим або головним чи президентом, навіть у ночі у нього дома. Відповіді на ці питання повинні дати правоохоронні органи.

Журналісти Bihus.info пообіцяли продовження і будуть оприлюднювати наступні частини телефонних розмов Віктора Медведчука. І питання державної зради може стосуватись не тільки Віктора Медведчука.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!