Блог

Бала Віталій: Головна подія тижня

Про закриття телеканалу НАШ

0

comments11704

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Головною подією тижня, на мою думку, було рішення РНБО України про введення санкцій проти телеканалу НАШ, терміном на п'ять років.

Засідання РНБО України відбулось у Харкові, що було символічно, враховуючи зв'язок з Харковом Євгена Мураєва, фактичного власника телеканалу, який зібрав мітинг на підтримку телеканалу НАШ.

Думаю, що протягом найближчих днів ми будемо свідками активного обговорення цього рішення, як прихильниками, так і опонентами телеканалу НАШ.

У цьому рішенні, на мою думку, бракує чітких аргументів і пояснень, не зважаючи на те, що переважна більшість громадян, напевно, позитивно сприйняла таке рішення.

Вже майже вісім років я говорю і повторюю, що необхідно прийняти закон "Про антидержавну діяльність", який би передбачав, зокрема, діяльність ЗМІ в Україні. Безумовно, у цьому законі мають бути розділи про колабораціонізм, сепаратизм, позбавлення громадянства,державну зраду і т.д.

Такий закон буде превентивним заходом для антиукраїнської діяльності і висвітлення такої діяльності у ЗМІ. І для закриття чи позбавлення права на дільність ЗМІ, не потрібно буде приймати рішення на засіданнях РНБО України, а звертатись до суду, вказуючи на порушення норм цього закону, що значно спростить роботу прокурорів, адвокатів і суддів.

Але, у будь-якому випадку РНБО України, на мою думку, приймає рішення, виходячи з політичної доцільності. І навіть, якщо суспільство підтримує такі рішення, це зовсім не означає, що їх потрібно приймати у такий спосіб.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!