Блог

Віталій Бала: Головна подія тижня

Імітація дільності.

0

comments3479

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Головною подією тижня, на мою думку, була імітація бурної діяльності чинної влади.

  1. Ця імітація стосувалась нагальних і невідкладних питань, які потрібно швидко вирішувати.
  2. Одним з таких питань безумовно залишається вакцинація громадян України, яка повністю провалена, але обіцянки про мільйони і навіть десятки мільйонів вакцин, які ніби вже законтрактовані чи про них домовились, ми вже чуємо не один місяць.
  3. Україна так і продовжує залишатись протягом тижня в Європі одним з лідерів по захворюванням на Ковід-19 та кількістю померлих людей.
  4. Вже навіть міський голова Києва Віталій Клично звернувся до уряду про запровадження загального жорсткого карантину у країні, але уряд відмовчується.
  5. Було сподівання на засідання РНБО України з питання вакцинації, але і президент Зеленський дуже переживає за свій рейтинг і не приймає необхідного рішення.
  6. Вкотре  ми стали свідками чергового соціологічного дослідження, у якому ніби найбільше людей довіряють, як Зеленському, так і партії Слуга народу, що виглядає дивним на фоні загальної кризисної ситуації у країні та безпорадності влади.
  7. Так само не було засідання і рішення РНБО України стосовно ескалації ситуації біля кордонів України з боку країни-агресора та вже і офіційних заяв  про загрозу існування держави Україна.
  8. Але, ми вже тиждень обговорюємо імітацію боротьби з контрабандою, якою чомусь вирішила зайнятись РНБО України.  Просто взяли і назвали десять прізвищ звинувативши їх у контрабанді без суду та ігнорування презумпції невинуватості, заговоривши про економічний тероризм.
  9. РНБО України, яка прийняла важливі рішення стосовно п’ятої колони у країні, які більшість громадян підтримали, зараз не тільки перетворюються на «караючий меч» конкурентів інших контрабандистів, а фактично ставить під загрозу і нівелює роль РНБО України, як органу, який у першу чергу повинен займатись точно не контрабандою на митниці.
  10. У будь-якому випадку, імітація вирішення проблем насправді не може ці проблеми вирішити, а от безпорадність, які проявила чинна влада цього тижня, навіть з потрібним візитом Зеленського на Донбас, не дає підстав для оптимізму.


comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!