Блог

Бала Віталій: «Нечистий четвер»

Сутність влади пізнається за конкретними діями, а не за правильними заявами

0

comments3963

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Хотів би звернути увагу на питання, яке, на мою думку, демонструє реальну позицію чинної влади щодо майбутнього України.

Мова йде про закон про заборону ввезення і розповсюдження книжок з держави-агресора. Закон був прийняти 19 червня 2022 року. Проголосувало 306 депутатів.

Але, президент Зеленський не підписав закон і не ветував його, як цього вимагає Конституція України, згідно якої президент президент мав це зробити протягом 15 днів.

Зеленський не зважав на всі заклики громадськості підписати його, зокрема і заклики правників.

Президент Зеленський багато говорить правильних і красивих слів у своїх щоденних відеозверненнях, але, як демонструє його позиція щодо цього закону, він, як і його оточення не відмовився від «руського міра». А всі його ніби пояснення 20 червня цього року на петицію, фактично через рік після прийняття закону, яка була зареєстрована 19 травня і набрала необхідну кількість підписів, є непереконливою і відверто обурює.

І коли серед пояснень він посилається на аргументацію  МЗС України, де йдеться, що в наявній редакції закон не відповідає нормам та стандартам ЄС у сфері прав людини, зокрема свободи думки, захисту прав національних меншин, заборони дискримінації за мовною ознакою, а тому може ускладнити процес переговорів про вступ України до Європейського Союзу, то у чому питання видавати в Україні книги мовами національних меншин, які проживають в Україні. Хіба у цьому є проблема?

У будь-якому випадку, чинна влада може говорити багато і красиво, але робити правильні і потрібні дії для України не хоче. А чому не хоче, кожен може вирішити для себе сам, бо час вже відкривати очі і прозрівати.

P.S. Після розміщення цього допису з'явилась інформація, що сьогодні  президент Зеленський таки підписав закон. Значить прочитав допис про “Нечистий четвер”.) Але питання, чому потрібно було не ветувати або підписувати цілий рік, порушучуючи Конституцію України все рівно залишилось.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!