Блог

Бала Віталій: Про атаки іранськими дронами, Білорусь та військову допомогу Україні

Україна потребує нові системи ППО, далекобійну артилерію та ракети з радіусом дії 300 км і більше

0

comments7533

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Українській владі, на мою думку, вже не має сенсу робити вигляд, що Білорусь не має нести відповідальність не тільки за підтримку росії у війні, окупації, спробам анексії української території, Білорусь фактично воює у союзі з росією проти України.
З самого початку широкомасштабної агресії 24 лютого Білорусь надала росії свої аеродроми для російських літаків, які бомбардували Україну, місця для запуску ракет і логістику для нападу з ії території на Україну.
Сьогодні Білорусь вже постачає озброєння рашистам і створює на своїй території військове угруповання спільно з росією загрожуючи Україні повторним наступом з її території.
З території Білорусі летять ракети, а тепер вже і дрони-камікадзе, які вбивають мирних громадян, знищують цивільну інфраструктуру.
Білорусь та Іран, у тому чи іншому форматі, беруть участь у війні проти України у союзі з росією.
Щодо Ірану, то Україна позбавила акредитації іранського посла і суттєво скоротила кількість іранських дипломатів за постачання Іраном зброї росії наприкінці вересня, зараз варто подумати і про розрив дипломатичних відносин, особливо, якщо підтвердиться інформація про закупівлю росією нової партії іранських дронів-камікадзе та навіть іранських балістичних ракет.
А стосовно Білорусі, на мою думку, Україна не тільки має розірвати дипломатичні відносини, але й попередити публічно союзника путіна лукашенка і весь світ, що у випадку повторних ракетних ударів і вилітів дронів з території Білорусі, ЗСУ завдасть ударів по білоруській військовій інфраструктрі.
Україні вже варто не просто звертатись з проханням про постачання систем ППО, але й ракет більшого радіусу дії, як мінімум 300 км.
путін вирішив продовжувати завдавати іранськими дронами і ракетами ударів по мирним українським містам та цивільній інфраструктурі, через суттєве зменшення власних запасів ракет, а також з метою економії через фінансові і технологічні проблеми, які стали наслідком санкцій.
Тому, українська влада, на мою думку: 
- по-перше, має добре подумати про розрив дипломатичних відносин з Іраном;
- по-друге, розірвати дипломатичні відносини з Білоруссю;
- по-третє, попередити публічно Білорусь про удари повійськовій інфраструктурі у випадку повторних атак України ракетами та дронами з її території;
- по четверте, добитись у наших партнерів постачання не тільки систем ППО, далекобійної артилерії, але й ракет з дальністю 300 км і більше;
- і п'яте, нарешті зайнятись інформаційною політикою, щоб інформація про війну, бойові дії, плани і т.д., якщо і озвучувалась, то тільки представниками Генштабу, або Міноборони України, а не піарщиками-радниками, провладними депутатами та чиновниками ОПУ.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!