Блог

Бала Віталій: Про інтерв'ю Washington Post

План пояснень про дії влади напередодні війни є хибним.

0

comments7116

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Про це інтерв'ю Володимира Зеленського вже багато написано, сказано і буде ще більше.
Не знаю, хто порадив дати таке інтерв'ю, але воно продовжує хибний, на мою думку, план, який має на меті пояснити, що все було дорбре, влада готувалась до війни і не потрібно розповсюджувати зраду.
Чим більше буде таких меседжів, тим більшою буде до них недовіра.
Якщо влада готувалась до війни, то чому продовжувала будувати дороги, на які видилялись величезні кошти, а на ЗСУ ні?
24 січня 2022 року був законопрект №6542 "про внесення змін до закону "Про державний бюджет на 2022 рік" щодо збільшення видатків на оборону та зміцнення обороноздатності держави. Цей законопроект, ради справедливості треба зазначити, внесла фракція "Європейської солідарності". Мова йшла про додаткові 50 млрд. грн. на потреби Міністерства оборони. Таку пропозицію не підтрималі тільки депутати монобільшості. Якось дивно готувались до війни.
ЄС закликала потім вже і 21 лютого, за три дні до початку широкомасштабної агресії, розглянути цей законопрект 22 лютого. А гроші на дороги виділялись без жодних проблем.
Безумовно, що ЗСУ, як могли у таких умовах, підготувались до широмасштабної агресії. Саме завдяки ЗСУ, добровольцям, ТрО, українському народу,росія і не змогла захопити Україну за 3-4 дні про які говорив Володимир Зеленський. Але точно не тому, що влада не попередила громадян про напад рашистів.
У будь-якому випадку, на мою думку, представникам влади на чолі з президентом, не варто зараз розповідати і виправдовувати їхню поведінку напередодні війни, бо всі її добре пам'ятають, та й такі розповіді ще раз про неї нагадують.
Після Перемоги потрібно буде провести ретельне розслідування, хто, чому і коли і т.д. і т.п. І тоді всі послухають і поснення, і аргументи.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!