Блог

Бала Віталій: Від неділі до неділі.

Події у світі про які варто нагадати

0

comments2896

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




  1. Японія

Після парламентських виборів у неділю, 31 жовтня, правляча коаліція  з Ліберально-демократичної партії (ЛДП) прем'єр-міністра країни Фуміо Кісіди та партії "Комейто" зберігає абсолютну більшість у японському парламенті, хоча і втратила частину місць. Коаліція отримала 293 місця з 465.

  1. Шотландія

Перенесена на рік через Covid-19 26-а конференція ООН щодо клімату(СОР26) розпочалася Шотландії  31 жовтня і проходитиме  по 12 листопада. У саміті беруть участь близько 120 світових лідерів і 25 тисяч делегатів із різних країн.

  1. США

Американський психіатр Аарон Т. Бек, який вважається батьком когнітивно-поведінкової терапії (КПТ), помер у понеділок, 1 листопада, у віці 100 років. Згідно з заявою Інституту когнітивно-поведінкової терапії Бека, співзасновником якого був він і його дочка, він помер удома.. За свою кар'єру Аарон Т. Бек опублікував сотні статей і 25 книг.

  1. США

2 листопада у США почали вакцинувати від Covid-19 дітей віком від 5 до 12 років. Вакцину Pfizer отримають близько 28 мільйонів дітей. Дозування було скориговано до 10 мікрограмів на дозу, порівняно з 30 мікрограмами для старших груп.

  1. Китай

Згідно щорічного звіту Пентагону про військовий потенціал Китаю підкреслюється дуже швидке прискорення розвитку ядерного потенціалу. Якщо у звіті за 2020 рік ядерний арсенал Китаю трохи перевищував 200 боєголовок, то до 2030 року він може нараховувати 1000 боєголовок.

  1. Ізраїль

У четвер, 4 листопада, парламент країни (Кнесет) проголосував перший за три роки бюджет. Це стало можливим після парламентських виборів і відсторонення Біньяміна Нетаньягу від влади нинішньою коаліцією, яка є безпрецедентним союзом правих, лівого центру та арабської партії. Голосування значно зміцнює стабільність уряду Беннета-Лапіда.

  1. Португалія

Розбіжності між лівими та радикальними лівими щодо бюджету на 2022 рік призвели до руйнування альянсу при владі з 2015 року, що змусило португальського президента  Марсело Ребелу де Соуза розпустити парламент і оголосити дострокові парламентські вибори, які призначені на 30 січня 2022 року.

  1. США

Після тижнів переговорів  план фінансування інфраструктури Джо Байдена був нарешті прийнятий у п'ятницю, 5 листопада, завдяки голосуванню в Палаті представників і тепер тільки очікує на підпис президента. Цей план передбачає, зокрема, модернізацію доріг і мостів країни та розгортання масового високошвидкісного Інтернету на загальну суму в 1200 мільярдів доларів.

  1. США

Федеральний апеляційний суд США в суботу, 6 листопада, призупинив вимогу вакцинації для співробітників компаній, у яких працює понад 100 співробітників.

  1. Ірак

У ніч з 6 на 7 листопада був скоєний замах на прем’єр-міністра Мустафу аль-Казимі. Його резиденцію у столиці країни атакував замінований безпілотник. Було поранено семеро охоронців, а сам глава уряду залишився неушкодженим.

 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!